Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ΑΑΔΕ, κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα στην αγορά μέσω της 9ης Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics», διοργανώνοντας την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των πολύ-συνεδρίων LOGI.C, ειδική ενημερωτική ενότητα με τίτλο «Τελωνειακές Απλουστεύσεις & Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας: Εγκεκριμένος Οικονομικός Φορέας – Απλουστευμένες Διαδικασίες στην εισαγωγή/εξαγωγή – Τελωνειακή Αποθήκευση».

 

Τρία ειδικά τελωνειακά καθεστώτα

Στο event αυτό που θα λάβει χώρα στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα C2 του Metropolitan Expo, στελέχη της ΑΑΔΕ θα αναλύσουν τα 3 ειδικά τελωνειακά καθεστώτα – απλουστεύσεις που αφορούν στην αγορά, εξηγώντας στους εκπροσώπους του εμπορίου και των freight forwarders πώς μπορούν να τα αξιοποιήσουν για την αύξηση της επιχειρηματικότητας.

 

Χαιρετισμό στους συνέδρους θα απευθύνει ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείων και ΕΦΚ της ΑΑΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Μουρτίδης. Παράλληλα, στελέχη της αγοράς που ήδη κάνουν χρήση των απλουστεύσεων αυτών, θα περιγράψουν τα οφέλη για το διεθνές εμπόριο.

 

Τρεις έρευνες για Εφοδιαστική και Logistics

Το κοινό των φετινών πολύ-συνεδρίων LOGI.C 2023, θα έχει επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα ευρήματα 3 διαφορετικών ερευνών για τον κλάδο. Αναλυτικότερα, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 11.30 στη συνεδριακή αίθουσα Hall 2, θα παρουσιαστούν από την Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics, ΕΕΒΨ&L, τα συμπεράσματα της 4ης Πανελλήνιας Έρευνας για τα Ψυχόμενα Logistics και την κάλυψη των οριζόντιων αναγκών της ψυχόμενης εφοδιαστικής αλυσίδας. Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και η απονομή του βραβείου, Θ. ΜΑΚΙΟΣ.

 

Εν συνεχεία, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 14.30 στη συνεδριακή αίθουσα Hall 2, το κεντρικό event των LOGI.C 2023 θα αφορά στην παρουσίαση των συμπερασμάτων της 1ης Πανελλήνιας Έρευνας για το e-commerce logistics & last mile orchestration, που διεξήχθη από την O.MIND CREATIVES με την επιστημονική ευθύνη της Optilog Advisory Services και την αιγίδα του Ελληνικoύ Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.E.CA. Κατόπιν, στελέχη της αγοράς και του GR.E.CA. θα σχολιάσουν τα ευρήματα της Πανελλήνιας Έρευνας, δίνοντας μια νέα οπτική στις προκλήσεις που διανοίγονται λόγω e-commerce στη διαχείριση των Logistics και των διανομών.

 

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 14.30 στη συνεδριακή αίθουσα Hall 2, τα πολύ-συνέδρια LOGI.C 2023 ολοκληρώνονται με την παρουσίαση εκ μέρους της εταιρείας, Beyond the Best, των αποτελεσμάτων μελέτης για τα 3rd Party Logistics / Logistics Service Providers/ Courier & Μεταφορικές Επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο υπό τον τίτλο «Value Driven Supply Chain».

 

Με 12 events τα πολύ-συνέδρια LOGI.C 2023

Τονίζεται, πως το διεθνές συνέδριο του ΕΕΣΥΜ και οι συνολικά 11 παράλληλες ξεχωριστές θεματικές ενότητες, συνθέτουν το συνεδριακό σκηνικό των παράλληλων εκδηλώσεων, LOGI.C 2023, της 9ης Διεθνούς Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» και της 4ης Έκθεσης «Cargo Truck & Van Expo» 2023, που θα λάβουν χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα Αττικής, υπό την διοργάνωση της O.MIND CREATIVES και την ευθύνη του περιοδικού Supply Chain & Logistics.

 

Οι θεματικές ενότητες των συνεδρίων LOGI.C έχουν επιλεγεί από το περιοδικό Supply Chain & Logistics από κοινού με μια σειρά συνδιοργανωτών, οι οποίοι συνέθεσαν τα πάνελ συζητήσεων ή παρουσιάσεων, με ομιλητές ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους φορέων, αλλά και εκπροσώπους των εταιρειών – εκθετών και χρηστών, για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Τα 12 LOGI.C 2023 events θα διεξαχθούν και τις τρεις ημέρες της διπλής έκθεσης, από το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου. Θα φιλοξενηθούν σε δύο συνεδριακές αίθουσες: την Κεντρική Συνεδριακή Αίθουσα C2 Metropolitan Expo και τη Συνεδριακή Αίθουσα Hall 2.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες και το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο https://sce.gr/synedria/

 

Η διπλή, διεθνής έκθεση της Αθήνας

Σημειώνεται, πως χάρη στους περίπου 300 εκθέτες από 8 χώρες, αλλά και τους περισσότερους από 25.000 επισκέπτες που αναμένονται φέτος, η διπλή έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo» που διοργανώνει η εταιρεία O.MIND CREATIVES, αποτελεί το μεγαλύτερο event του χώρου, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της νοτιοανατολικής Ευρώπης!

 

Οι εκθέτες καταλαμβάνουν 3 Halls του Metropolitan Expo και συνολικά 35.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου. Προέρχονται από τους εξής 3 τομείς του κλάδου: Υπηρεσίες Μεταφορών & Logistics, Εξοπλισμός Αποθήκης – Αυτοματισμοί και Επαγγελματικό Όχημα & Τεχνολογίες Μεταφορών.

 

Ραντεβού στο Metropolitan Expo, το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου. Να είστε όλοι εκεί!

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.supplychainexpo.gr