Export Director στην εταιρία EXPOAID τα τελευταία 10 χρόνια, με εξαγωγική δραστηριότητα σε 46 χώρες.

Εμπειρία 23 χρόνων στις εξαγωγές με 13 χρόνια Διευθυντής εξαγωγών στην Μινέρβα Ελαιουργική.

Διευθυντής Πωλήσεων στην Μινέρβα και Agroinvest

Brand Manager και Υπεύθυνος Ανάπτυξης στην COCACOLA HBC.

Τελειόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου και κάτοχος ΜΒΑ από YORK UNIVERSITY .

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1961.

Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(1984).

Τα τελευταία 15 έτη (από το 2003) εργάζεται στην Συνεταιριστική Τράπεζα Χανιών, ενώ από το 2011 έως σήμερα είναι ο Διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας.

Στο παρελθόν (από το 1998 έως το 2003) είχε εργαστεί ως Γενικός Διευθυντής στην Αναπτυξιακή Κρήτης (η οποία ήταν και είναι  ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης για τις  επιχειρήσεις της Κρήτης των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης), ως υπεύθυνος αναπτυξιακών προγραμμάτων και εκπαίδευσης  στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (1991-1998) και ως μηχανικός υπεύθυνος για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (1985-1991).

Συμμετείχε ως εισηγητής αλλά και  ως εκπαιδευόμενος  σε σημαντικό αριθμό σεμιναρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων, ενώ συμμετέχει πολύ συχνά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, κυρίως στα μέσα ενημέρωσης της Κρήτης (με θέματα σχετικά με την Ελληνική και Κρητική Οικονομία, το Τραπεζικό σύστημα και τις επιχειρήσεις).

Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

Ο Μιχάλης Φανδρίδης γεννήθηκε στα Χανιά και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση των Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ξεκίνησε από νωρίς την επαγγελματική του καριέρα στην εταιρεία PROCTER & GAMBLE. Εργάστηκε στην Αγγλία και στη Γενεύη και εκπαιδεύτηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Cincinnati, στο Οχάιο των Η.Π.Α. Για περισσότερο από 2 δεκαετίες, μέχρι το 2002, είχε την ευθύνη του εμπορικού τμήματος της PROCTER & GAMBLE στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ) και διετέλεσε Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας για περισσότερο από 15 χρόνια. Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος και σήμερα Γενικός Γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ECR Hellas, του Συνδέσμου σύγκλισης της Βιομηχανίας και του Λιανεμπορίου.

Το 2002 δημιούργησε μαζί με τους συνεργάτες του την εταιρεία EXCEED CONSULTING A.E. – Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων. Η εταιρεία EXCEED CONSULTING προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε τομείς έρευνας και μελέτης, αναδιοργάνωσης εταιρειών, εκπαίδευσης και επιλογής στελεχών.

Ο Αλκιβιάδης Καλαμπόκης προέρχεται από την αγορά, με πλούσια επιχειρηματική και εξαγωγική δράση τα τελευταία 20 χρόνια. Κατάγεται από τη Σητεία του νομού Λασιθίου, είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΤΕΙ Κρήτης και μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης για 5 συνεχόμενες τριετίες και Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE. Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, Πρόεδρος του Φορέα Πιστοποίησης Κρητικών Προϊόντων “CRETACERT” και Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ν.Ο.Κ.Ε), της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Κρήτης, του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λασιθίου, του Δ.Σ. του cluster «Κρητική Διατροφή» και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών για πολλά χρόνια.

7/2014 – Σήμερα: Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE
Υποστηρίζει ενεργά τους Έλληνες εξαγωγείς διοργανώνοντας εταιρικές, ομαδικές συμμετοχές και συμμετοχές Περιφερειών στα μεγαλύτερα γεγονότα του κόσμου, όπως SIAL, PROWEIN, ANUGA, FRUITLOGISTICA, WINTER & SUMMER FANCY FOOD SHOW, ISM, PROJECT QATAR, TOURNATUR κα. με στόχο την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, την προσέλκυση ξένων αγοραστών και την ανάπτυξη των πωλήσεων των Ελλήνων εξαγωγέων στις αγορές του κόσμου κ.α. Η πολύχρονη εμπειρία του εγγυάται το αποτέλεσμα των δράσεων και το άνοιγμα νεών συνεργασιών για τους συμμετέχοντες εκθέτες, Έλληνες εξαγωγείς. Η συνδρομή του στη διοργάνωση δεν εξαντλείται στην καλαίσθητη και άρτια εκθεσιακή παρουσία, αλλά και στην προσέλευση ξένων αγοραστών ελληνικών προϊόντων για Β2Β συναντήσεις με τους εκθέτες της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE. Παράλληλα, οι διοργανώσεις εμπλουτίζονται με πολλές παράλληλες δράσεις (εκδηλώσεις γαστρονομίας, γευσιγνωσίες, επισκέψεις σε Super Markets κλπ.) για την ενίσχυση των συμμετοχών της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE. Η συμβουλευτική για την είσοδο σε νέες αγορές και ο τρόπος διείσδυσης ειδικότερα των νέων εξαγωγέων αποτελεί καθημερινή του ενασχόληση.

3/2005 – Σήμερα: Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης
Έχει διοργανώσει την πολυπρόσωπη συμμετοχή πολλών Κρητικών επιχειρήσεων στις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών του κόσμου (ANUGA, SIAL, κλπ.). Έχει διοργανώσει πολλές επιχειρηματικές αποστολές για τον ΣΕΚ σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης (Γερμανία, Σουηδία, Δανία κλπ.) και πολλές εκδηλώσεις για την Κρητική διατροφή σε συνδυασμό με την παροχή Κρητικών εδεσμάτων και την παρουσίαση των ευεργετημάτων της σε ειδικούς, δημοσιογράφους, αγοραστές κλπ.
Υπήρξε βασικός εισηγητής σε επιδοτούμενα σεμινάρια που πραγματοποίησε ο ΣΕΚ σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ και τους άλλους δύο εξαγωγικούς συνδέσμους, ΠΣΕ και ΣΕΒΕ με θεματολογία τα Κρητικά προϊόντα, το marketing, τις εκθέσεις, την προώθηση των Κρητικών προϊόντων κ.α. Ακόμη έχει διδάξει γενικότερα σε σεμινάρια που αφορούν στα ελληνικά προϊόντα, την συσκευασία, το regional marketing, την συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, την προσέλκυση ξένων αγοραστών και έχει πραγματοποιήσει πολλές εισηγήσεις σε συνέδρια με εξαγωγικά κυρίως θέματα. Τέλος, σημαντικός σταθμός του θεωρείται η οργάνωση της πρώτης συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης (Region of Crete) στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga το 2001 πριν καν υπάρξει θεσμός της αιρετής Περιφέρειας. Έκτοτε, ολοένα και περισσότερες Περιφέρειες ακολουθούν το μοντέλο της συμμετοχής τους σε μεγάλα γεγονότα του εξωτερικού.

4/2014 -5/2014: Εντεταλμένος Συμβούλος για τον Τομέα Εξωτερικού Εμπορίου, στον Νέο Φορέα Εξωστρέφειας «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» – Enterprise Greece S.A.
Κατάφερε την ομαλή μετάβαση της απορρόφησης των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕ από το Invest in Greece, που μετονομάστηκε σε Enterprise Greece S.A., χωρίς να χαθεί καμία κοινοτική δράση για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που μεταφέρθηκαν στην Enterprise Greece S.A., χωρίς να χαθεί καμία εκθεσιακή δράση παρά τις αρνητικές συνθήκες που επικρατούν για τις συγχωνεύσεις στην Ελλάδα.
5/2011- 3/2014: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στον ΟΠΕ
(Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου ΟΠΕ Α.Ε.)
Έχει διοργανώσει την συμμετοχή εκατοντάδων ελληνικών επιχειρήσεων σε παραπάνω από 100 μεγαλύτερες κλαδικές εκθέσεις του κόσμου (ANUGA, SIAL, GULFOOD, IFE, FANCY FOOD, BIG 5 SHOW, COSMOPROF, HONG KONG FUR FAIR, κα) με θετικά και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για τις ελληνικές εξαγωγές. Στην διάρκεια της θητείας του ο οργανισμός κατέστη κερδοφόρος μετά από πολλά χρόνια και οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν απανωτά διαχρονικά ρεκόρ. Το 2012 απέσπασε την διεθνή διάκριση Red Dot Award για το branding “Taste like Greece”. Ένταξε στο πρόγραμμα δράσεων του Οργανισμού προωθητικές ενέργειες εντός καταστημάτων (in-store promotions), συντονίζοντας δράσεις σε μερικές από τις σημαντικότερες αγορές-στόχους. Υλοποίησε ένα μεγάλο αριθμό συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, όπως το Πρόγραμμα Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο για Ευρύαλα Μεσογειακά είδη ιχθυοκαλλιέργειας (τσιπούρα – λαυράκι κλπ.), το Σχέδιο Δράσης Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων και τα προγράμματα ΚΟΑ που αφορούσαν την προώθηση του ελληνικού οίνου. Συμμετείχε στην ομάδα εμπειρογνωμόνων με Ολλανδούς ειδικούς για την αναμόρφωση των οργανισμών και των εμπλεκόμενων φορέων στο ελληνικό εξαγωγικό εμπόριο. Συμμετείχε στην Ομάδα Επιχειρησιακής Συντονιστικής Επιτροπής, που ως κύριο σκοπό της είχε την διευκόλυνση των διαδικασιών εξαγωγικού εμπορίου της χώρας. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πολλά διεθνή “fora” με σημαντικές εισηγήσεις και παρεμβάσεις. Συνεργάστηκε άριστα με τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό και τους ΟΕΥ για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

3/2009 – 6/2012: Πρόεδρος του Φορέα Πιστοποίησης Κρητικών Προϊόντων “CRETACERT”
Διοργάνωσε δύο διεθνή επιστημονικά συνέδρια με ουσιαστικά συμπεράσματα για τις πιστοποιήσεις των προϊόντων των Περιφερειών. Συνέβαλλε καθοριστικά στη δημιουργία και οριστικοποίηση των πρότυπων πιστοποίησης νωπών, κηπευτικών και άλλων προϊόντων και υλοποίησε τις δύο πρώτες πιστοποιήσεις σε εταιρείες της Κρήτης. Τέλος, παρέδωσε όλο το φάκελο με τα πρότυπα και τα εγχειρίδια στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης της Περιφέρειας Κρήτης, που βασισμένη στα πρότυπα του CRETA CERT, αποτέλεσε την συνέχεια του στις πιστοποιήσεις των κρητικών προϊόντων με το σήμα της.

7/2007–10/2010:Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ν.Ο.Κ.Ε), της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου
Με την Προεδρία του σηματοδοτήθηκε η ουσιαστική λειτουργία της πρώτης (Ν.Ο.Κ.Ε) στην Ελλάδα, όπου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη λήψη σημαντικών αποφάσεων επί των ημερών του για τις επενδύσεις του Νομού Ηρακλείου. Προκρίθηκαν επενδύσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με πολλαπλά οφέλη για το Νομό και αποκλείστηκαν επενδύσεις, που απεδείχθη εκ των υστέρων ότι δε θα ήταν αποδοτικές για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

6/1992 – 4/2011: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία «ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΑΕ»
Ανέπτυξε το δίκτυο παγωτών «ΘΕΜΙΣ» για τα 2/3 της Ελλάδος έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της χονδρικής πώλησης. Ανέπτυξε δίκτυο ιδιόκτητων καταστημάτων και καταστημάτων franchise σε όλη την Κρήτη. Δημιούργησε την σειρά προϊόντων «Σητειακός Μύλος», με χειροποίητα μπισκότα από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με διεθνείς διακρίσεις, όπως: SIAL MIDDLE EAST INNOVATION AWARD, 2010 DLG, 2008 ITQI SUPERIOR TASTE AWARD, 2004 SIAL D’OR (SIAL PARIS), 2003 GREAT TASTE AWARDS κα με εξαγωγές σε πάνω από 25 χώρες. Το Rebranding του Σητειακού Μύλου σε “Dear Crete” άνοιξε πολλές νέες αγορές και βραβεύτηκε με τα βραβεία ΕΡΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ “DEAR CRETE”, RED DOT COMMUNICATION DESIGN AWARDS 2013

O κ. Καρβέλλας Αριστοτέλης εδώ και 25 χρόνια διατηρεί συμβουλευτική εταιρεία.
Ξεκίνησε με έδρα την Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο Λουξεμβούργο.
Δραστηριοποείται κυρίως σε ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν την ενέργεια και την διαχείριση αποβλήτων και πιστοποίησης τροφίμων.
Τα τελευταία 7 χρόνια προεδρεύει του Συνδέσμου Ελλήνων εμπόρων της ομογένειας ο οποίος αριθμεί  49 αποθήκες σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία οι οποίες εισάγουν και διακινούν ελληνικά προϊόντα.

Στέφανος Κομνηνός, MSc., Αναλυτής Αγορών, executive partner Exceed Consulting

Η επαγγελματική του καριέρα μοιράζεται μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Σήμερα, βρίσκεται ξανά ως executive partner στην Exceed Consulting (στην οποία εργάστηκε αρχικά μεταξύ 2003 και 2009), με αντικείμενο την υποστήριξη εταιριών σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία & Αλβανία, στους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου – χονδρεμπορίου σε θέματα αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων και εμπορικών τμημάτων τους (Reengineering, Business Plan), σχεδιασμού εργαλείων και δομών μάρκετινγκ και μάνατζμεντ, εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων σε τεχνικές πωλήσεων και διαπραγματεύσεων, χειρισμού και εξυπηρέτησης μεγάλων πελατών κλπ.
Για πέντε ολόκληρα χρόνια (2009 – 2014), διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, συνετέλεσε, στην εξοικονόμηση 1δις ευρώ ετησίως από την ανατιμολόγηση των φαρμάκων, δημιούργησε το Παρατηρητήριο Τιμών, το ΓΕΜΗ και την Υπηρεσία Μίας Στάσης, το πληρέστερο παγκοσμίως Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων και την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για τη διενέργεια διαγωνισμών (ΕΣΗΔΗΣ), το σύστημα εισροών / εκροών καυσίμων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου κλπ. Επιπλέον, συνέβαλε στην νομοθεσία για τον Ανταγωνισμό, την Απονομή & Προστασία του Εμπορικού Σήματος, τη νέα Εταιρική Μορφή της ΙΚΕ, το Σήμα Ελληνικού Προϊόντος, το Πλαίσιο Εποπτείας Αγοράς και κανόνων ΔΙΕΠΠΥ, το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥ.Κ.Α.Π) κλπ.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί για τη διοίκηση της αλυσίδας Σουπερμάρκετ Ι. & Σ. Σκλαβενίτης καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης στο Υπουργείο Ανάπτυξης (μεταξύ άλλων και για την επίτευξη του στόχου μείωσης του τιμαρίθμου για την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ).
Παράλληλα έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και μέλος Επιχειρηματικών Συνδέσμων, όπως το ECR.
Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο JFK Government School του Πανεπιστημίου Harvard και στο Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1968 και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.

Ο Φώτης Κουρμούσης διορίστηκε τον Ιούλιο του 2016 από τον Πρωθυπουργό, ως Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, υπαγόμενος στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, το οποίο αποτελείται από τους Υπουργούς Οικονομίας-Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης. Έχει αναλάβει το συντονισμό εφαρμογής του νόμου εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, αναπτύσσοντας παράλληλα το πανελλαδικό δίκτυο των Κέντρων και Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος σε διεθνείς οργανισμούς: ΟΗΕ (UNEP FI, UNDP) και ΕΕ (ΕΕΑ). Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος στα Υπουργεία: Οικονομικών, Οικονομίας – Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος – Ενέργειας – Κλιματικής Αλλαγής και Γεωργίας (Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε. 2003). Σπουδές σε  Περιβαλλοντική Διαχείριση. Μεταπτυχιακές σπουδές σε  Στρατηγική και Ηγεσία (Οξφόρδη)  και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ALBA). Διδάκτορας και μόνιμος ΕΔΙΠ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο Νικόλαος Μανεσιώτης γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα.

Σπούδασε  διαχείριση επιχειρήσεων στην Μεγ. Βρετανία και είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Από το  2003 αναλαμβάνει Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος στην οικογενειακή επιχείρηση, όπου εργάζεται από το 1985, η οποία με έτος ίδρυσης το 1919 και έδρα τον Πειραιά, επιδίδεται σε εισαγωγές και χονδρεμπόριο, σε μπαχαρικά, ζωοτροφές και μη σιδηρούχα μέταλλα.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς από το 2006 και Οικονομικός Επόπτης από το 2011.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου.

Συμμετέχει στο Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς από το 2005. Το 2011 αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα και το  2014  εκλέγεται Πρόεδρος, θέση που κατέχει έως σήμερα.

Ο Γιώργος Παπαγεωργακόπουλος είναι Οικονομολόγος- Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Market Research Manager στην εταιρεία Exceed Consulting όπου είναι υπεύθυνος σε projects έρευνας αγοράς και αναδιοργάνωσης και συμβουλευτικής μεγάλων εταιρειών των κλάδων του Οργανωμένου Λιανεμπορίου, Βιομηχανίας, Φαρμάκων, Δομικών Υλικών και Αλκοολούχων ποτών κ.α.

Παράλληλα διατελεί Σύμβουλος Διοίκησης στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας με την ιδιότητα του επιχειρηματικού Συμβούλου Ανάπτυξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως μέλος της συγγραφικής ομάδας των διδακτικών ενοτήτων χρηματοοικονομικής λογιστικής και οικονομικών στο πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e-learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε στον κλάδο της ελεγκτικής και χρηματοοικονομικής ανάλυσης στην εταιρεία ΣΟΛ Α.Ε. με εμπειρία ελέγχου σε μεγάλες και μεσαίες εταιρίες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Για πέντε χρόνια διατέλεσε, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, με κυριότερη αρμοδιότητα τα θέματα λειτουργίας Αγοράς, της κωδικοποίησης της νομοθεσίας, την ανάλυση πληθωρισμού, του Παρατηρητηρίου Τιμών, το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, την κατάργηση τελών υπέρ τρίτων, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, τα Clusters, το Transfer Pricing, την Εφοδιαστική αλυσίδα κ.α. με μεγάλη εμπειρία και συμμετοχή σε διυπουργικές επιτροπές.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στελεχών επιχειρήσεων σε τεχνικές πωλήσεων, αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων, χειρισμού και εξυπηρέτησης μεγάλων πελατών κ.α..

Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Συστημάτων Παραγωγής από το δια τμηματικό πρόγραμμα των ΕΜΠ και ΠΑ.ΠΕΙ. Τέλος είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του Cambridge Institute of Sustainability Leadership μετά από επιτυχή ολοκλήρωση του post graduate course στο Business Sustainability Management.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει πολυετή εμπειρία στη διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων, αφού επί 20 χρόνια εργάζεται σε εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων (ΑΕΔΑΚ), αμοιβαίων κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (ΑΕΔΑΚΕΣ) και Fund-of-Funds (ΤΑΝΕΟ). Έχει υπάρξει μέλος σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών καθώς και του ΤΑΝΕΟ. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει επικεντρωθεί στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής απόδοσης σε σχέση με τον αναλαμβανόμενο κίνδυνο με βάση το δεδομένο ρυθμιστικό πλαίσιο. Είναι ειδικός στην διαχείριση επιχειρηματικού κινδύνου, στην αξιολόγηση, διαμόρφωση καθώς και στην παρακολούθηση εκτέλεσης επιχειρηματικών σχεδίων. Έχει εργαστεί ως αξιολογητής σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι πιστοποιημένος Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Γενικός Διευθυντής, Terra Creta SA.

Μετά την αποφοίτησή του από το Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων) ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευσή του (MSc) στο University of Reading στο ΗΒ στον τομέα του Quality Assurance. Στη συνέχεια εργάστηκε σε μεγάλη εταιρία πουλερικών στο τμήμα NPD πριν επιστρέψει στην Ελλάδα το 2005. Αμέσως εντάχθηκε στην ομάδα της Terra Creta, αρχικά στο Τμήμα Ποιότητας και στη συνέχεια στο Εμπορικό Τμήμα από όπου το 2016 προάχθηκε σε Γενικό Διευθυντή.

Ηλίας Σπυρτούνιας

Γενικός Διευθυντής

Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Ο Ηλίας Σπυρτούνιας φοίτησε στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετέβη στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακές σπουδές (δίπλωμα M.Sc. και Διδακτορικές σπουδές) στο τμήμα των ηλεκτρολόγων μηχανολόγων του Πανεπιστημίου της Βοστόνης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, συμμετείχε σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς, πανεπιστήμια και εταιρίες όπως η ΝΑSΑ, το ΜΙΤ, UNH κ.α. πάνω σε θέματα σχεδιασμού αναλογικών και ψηφιακών κυκλωμάτων για δορυφορικές επικοινωνίες.

Το 1992 επέστρεψε στην Ελλάδα και μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 1994 εργάστηκε ως τεχνικός διευθυντής στην θυγατρική της Ιταλικής CITEC SpA., εταιρίας σχεδιασμού και παραγωγής συστημάτων επεξεργασίας φωνής και εικόνας. Από το 1997 μέχρι πρότινος διετέλεσε στέλεχος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού αρχικά ως συνεργάτης του Προέδρου με αρμοδιότητες την επίβλεψη των πρώτων κατασκευαστικών εργασιών και εμπορική αξιοποίηση των παραγωγών του ΙΜΕ και εν συνεχεία ως διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Πειραιώς 254 από την έναρξη της λειτουργίας του. Κατά την διάρκεια της θητείας του συνέβαλε ενεργά στην επέκταση, ανάπτυξη και λειτουργία του Κέντρου και την καθιέρωση του σε ένα από τους πλέον γνωστούς πολιτιστικούς χώρους στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Από το Μάρτιο του 2009 ο Ηλίας Σπυρτούνιας είναι Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Elias Spirtounias

Executive Director

American-Hellenic Chamber of Commerce

Elias Spirtounias after graduation from the School of Mathematics of the University of Athens, Elias Spirtounias completed his graduate studies at the School of Electrical Engineering (M.Sc. degree and Ph.D. studies) at Boston University. During his residence in the United States, he participated as a Research Engineer in several programs in co-operation with other organizations and companies such as NASA, MIT, UNH, working mainly in the fields of analog and digital electronics circuits design and applications.

He returned to Greece in 1992 and after completing his military service in 1994, he held the position of Technical Director for the subsidiary of the Italian company Citec SpA., a company specialized in the design, production and application of voice and image processing systems.  From 1997 until February 2009, he worked for the Foundation of the Hellenic World, a major Greek non-profit cultural organization starting as a Construction Supervisor and continuing as a Director of the Cultural Center “Hellenic Cosmos”. During his tenure, he contributed significantly to the expansion, development and operation of the Center and its establishment as one of the most known cultural sites in Greece and abroad.

From March 2009, Elias Spirtounias holds the position of Executive Director of the American-Hellenic Chamber of Commerce.

Δημήτρης Χρήστου Director, Market Development GS1 Association Greece

O Δημήτρης Χρήστου, προέρχεται από την αγορά, με πλούσια ανάμειξη σε εμπορικές δραστηριότητες, τόσο ιδιωτικά όσο και ως διευθυντικό στέλεχος σε τμήματα πωλήσεων, τα τελευταία 25 χρόνια. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και είναι πτυχιούχος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΤΕΙ Πατρών.
Από 1/5/2015 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Director, στο τμήμα Market Development στον Οργανισμό GS1 Association Greece.
Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά

Dimitris Christou, is coming from the market, with high involvement in commercial activities, both private and as a manager in sales, over the last 25 years. Born in Athens in 1966, is a graduate of the Faculty of Mechanical Engineering of TEI Patras. From 01.05.2015 until today holds the position of Director in Market Development department at the Organisation GS1 Association Greece. He speaks English and German and is married with three children.

Δρ. Γεώργιος Σαρανταυγάς Director, Standards & Solutions GS1 Association Greece

O Δρ. Γεώργιος Σαρανταυγάς είναι Director, Standards & Solutions του GS1 Association Greece. Είναι διπλωματούχος Ηλ/κός Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπολογιστών και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης στις Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες από το Πανεπιστήμιο του Bath (University of Bath). Το 2004 έλαβε υποτροφία από την Βασιλική Ακαδημία Μηχανικών της Μ. Βρετανίας (Royal Academy of Engineering) για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής του, στη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Cranfield (Cranfield University) από την οποία ανακηρύχτηκε διδάκτορας το 2009.

Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές και σε ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Γερμανία & Αγγλία), συμμετέχοντας σε έργα ανάπτυξης μηχανημάτων και λογισμικού με εταιρείες όπως Samsung, Thales, BAE, GE, Carl Zeiss, Philips, κ.α . Από το 2012-2014 διατέλεσε σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας σε θέματα τεχνολογίας, πληροφοριακών υποδομών και στρατηγικού σχεδιασμού. Διετέλεσε επίσης αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ στο Νοσοκομείο Σωτηρία από το 2013 έως 2014. Από το 2014 εργάστηκε ως συντονιστής επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης ποιότητας ISO στον τομέα Υγείας και επιθεωρητής CE για Ιατροτεχνολογικά προϊόντα και λογισμικό .

Είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών και Ινστιτούτων όπως IEEE, IET, ΕΕL, TEE.
http://gr.linkedin.com/in/georgiossarantavgas

Dr. George Sarantavgas, is the Director of Standards and Solutions at GS1 Association Greece. He holds a B.Eng(Hons) on Electronics & Computer Engineering and an M.Sc on Digital Communications. In 2004 the Royal Academy of Engineering of Great Britain awarded him a scholarship to begin his Ph.D studies on Electrical and Electronics Engineering for medical applications at Cranfield University and graduated in 2009.

He worked in multinational companies in the High Technology industry in Europe and Greece and he has participated in projects developing hardware and software, collaborating with companies such as Samsung, Thales, BAE, GE, Carl Zeiss, Philips etc.
From 2012 to 2014 he served as an advisor to the Greek Ministry of Health for sectors like technology, information systems and strategic management. He has also served as a substitute member at the Board of Directors of Sotiria General Hospital from 2013 to 2014.
From 2014 he worked as a senior auditor in ISO Quality Management Systems in the healthcare sector and also as a CE auditor for medical devices and software.

Dr. George Sarantavgas is a member of scientific organisations and institutes (ΙΕΕΕ, ΙΕΤ, ΕΕL, TEE).

Ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης είναι σήμερα Διευθυντής του Τομέα Bιομηχανίας, Αναπτυξιακών Πολιτικών και Δικτύων στο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών. Στο χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνονται τα κρίσιμα θέματα της βιομηχανικής πολιτικής, των αναπτυξιακών στρατηγικών, των επενδύσεων, της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και του διασυνοριακού εμπορίου.

Στο παρελθόν διατέλεσε Ανώτερος Διευθυντής (Senior Manager) στην PricewaterhouseCoopers, έχοντας την ευθύνη των υπηρεσιών Strategy & Operations καθώς και του κλάδου Government & Public Sector. Διεύθυνε σειρά σημαντικών έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο χρηματοπιστωτικό κλάδο, στις τηλεπικοινωνίες, στην κεντρική και ευρύτερη δημόσια διοίκηση.

Επίσης διδάσκει στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Στο παρελθόν δίδαξε στο τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έχει συγγράψει σειρά βιβλίων για τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Διαθέτει σημαντικό επιστημονικό έργο με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και ομιλίες σε διεθνή συνέδρια σε θέματα που αφορούν στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα.

Ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης είναι Διδάκτωρ (Ph.D.) τεχνητής νοημοσύνης του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Heriot-Watt, Edinburgh, Βρετανία, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (M.Sc.) στην τεχνητή νοημοσύνη  από το Bristol University, Βρετανία και πτυχιούχος μαθηματικός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

English version

Dr George Xirogiannis is currently the Director for Industry, Growth and Infrastructure at SEV Hellenic Federation of Enterprises. His portfolio includes private investments, growth strategies, industrial development, innovation, as well as international trade and market access.

He has worked as a Senior Manager at PricewaterhouseCoopers, directing the Strategy & Operations consulting services and Government & Public Sector industry. He has directed flagship projects in Greece and abroad in the financial sector, telecommunications, public administration and state-owned enterprises.

Dr Xirogiannis also lectures at the University of Piraeus, Department of Informatics. In the past he has lectured at the Department of Financial and Management Engineering at the University of the Aegean.

He has written extensively on modern entrepreneurship. His research has been published in peer-review journals and speeches have been given at international conferences.

He holds a Ph.D. in Artificial Intelligence from Heriot-Watt University, Dpt. of Electrical Engineering, Edinburgh and an M.Sc in Artificial Intelligence from Bristol University. He graduated with a degree in Mathematics from the University of Ioannina.