Αλέξανδρος Αλεξίου

Αντιπρόεδρος & Υπεύθυνος Οικονομικών της EEL (Ελληνική Εταιρεία Logistics)

Γεννήθηκε στην Παιανία – Αττικής το 1965 και έχει τελειώσει προγραμματισμό – ανάλυση Η/Υ , επίσης έχει τελειώσει τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Graduate Diploma in Logistics Management .

Η επαγγελματική δραστηριότητα ξεκίνησε το 1988 σαν εργοδηγός παραγωγής στην εταιρεία Πεντελική (παραγωγή και εμπορεία χυμών και ποτών).

Το 1989 έως 1994 εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΧΑΙΑ CLAUSS σαν Warehouse Manager , έχοντας την ευθύνη για τον προγραμματισμό του εφοδιασμού των αποθηκών Αθήνας και Θεσσαλονίκης .Στην συνέχεια και έως το 2000 εργάστηκε στην εταιρεία Μίδας του ομίλου ΜΠΟΥΤΑΡΗ σαν υπεύθυνος δρομολόγησης .

Το 2000 έως 2005 εργάζεται στην CARREFOUR στις θέσεις transportation supervisor , coordinator supervisor , warehouse manager textile .

Από το 2005 έως 2008 βρίσκεται στην Εταιρεία METRO (CASH & CARRYSUPER MARKET) στην θέση του warehouse supervisor που στην συγκεκριμένη εταιρεία του δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχει στον σχεδιασμό και υλοποίησης της λειτουργίας του Νέου Κέντρου Διανομής των Οινοφύτων .

Τα επόμενα δύο χρόνια (2008-2010) αναλαμβάνει την θέση του Operation Manager στην FASHION LOGISTICS του ομίλου SPRIDER STORES .

Από το 2010 έως σήμερα είναι υπεύθυνος των Logistics στην εταιρεία ALPHA GRISSIN AE.

(συστήματα ισχύος και ελέγχου περιβάλλοντος) .

Είναι μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ LOGISTICS από το 2005

Ο Γιώργος Ασμάτογλου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954.

Σπούδασε Λογιστικά σε Ιδιωτική Σχολή.

Από το 1972 ασχολείται με την επιχείρησή του στον χώρο των καυσίμων ως πρατηριούχος.

Το 2012 εξελέγη  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), θέση την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα.               Από το 2013 εκλέγεται στην θέση του Αντιπροέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), και το 2016 εκλέγεται Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ).

 

 

 

Δημήτρης Ασημακόπουλος

Αντιπρόεδρος UEAPME (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων) ● Τοπογράφος Μηχανικός (ΕΜΠ) ● ΜSc in Hydraulics and Coastal Engineering (Strathclyde University-Μεγ. Βρετανία) ● Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) από το 2003 έως 2013 ● Πρόεδρος Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ έως 2013 ● Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΤτΕ έως 2017 ● Από το 1980 ασχολείται με την οικογενειακή του επιχείρηση ζαχαροπλαστικής που ιδρύθηκε το 1915.

 

Ο Γιώργος Γιαννίτσης γεννήθηκε στην Αγία Παρασκευή, Τρικάλων, στις 5 Οκτωβρίου του 1957.

Η αναγκαιότητα της εξέλιξης σε συνδυασμό με την φιλοδοξία του, τον έφερε σε ηλικία 21 ετών να έχει δική του εταιρία. Σταδιακά, προχωρούσε και δημιουργούσε εταιρίες ικανές να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες που απευθυνόταν, αλλά και τώρα πια σε Πανελλαδική εμβέλεια.

Σήμερα, οι επιχειρήσεις του κ. Γιαννίτση, απασχολούν πάνω από 200 εργαζόμενους και συμβάλλουν καθοριστικά στην τοπική εμπορική ζωή.

Ο Γιώργος Γιαννίτσης σήμερα, εκτός από είναι ιδιοκτήτης των παρακάτω εταιριών, είναι και Πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχάνων Β.Ι.Π.Ε. Λαμίας, πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Βλάχων, ένας εκ’ των συνιδρυτών της Παγκόσμιας Αμφικτιονίας Βλάχων και ζωντανό κύτταρο της δημοτικής μουσικής και δημοτικής παράδοσης.

 

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιριών:

COLD SIN S.A., Εμπορική εταιρία – Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος Mars Hellas Α.Ε. IceCream

GIANNITSIS LOGISTICS S.A., Εμπορική εταιρία διανομών και logistics στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, και Εύβοιας

4G BAKERY SOLUTIONS Ε.Π.Ε., Εμπορική εταιρία διανομών και logistics στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής

FOOD EXPERT DISTRIBUTION Ε.Π.Ε., Εμπορική εταιρία διανομών και logistics στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, Νομικά, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Αγγλία πάνω στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, Marketing και Οικονομετρία. Παρακολούθησε πληθώρα Σεμιναρίων και Workshops και ολοκλήρωσε εξειδικευμένο course MBA στο HARVARD University.
Προσλήφθηκε στην UNILEVER στο τμήμα Marketing.
Εργάσθηκε σαν MARKETING SPECIALIST στα απορρυπαντικά για την Ευρώπη και την Βόρειο Αμερική στο τμήμα Marketing της UNILEVER στο Λονδίνο.
Το 1982 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Marketing στα απορρυπαντικά στην Ελλάδα ( LEVER HELLAS ).
Το 1986 έγινε Σύμβουλος / Διευθυντής MARKETING της ΕΛΑΪΣ και υπεύθυνος των MEDIA της UNILEVER.
To 1998 ανέλαβε Σύμβουλος Εταιρικών Σχέσεων, ΜΜΕ και Έρευνας Αγοράς των εταιριών της UNILEVER στην Ελλάδα ( ΕΛΑΪΣ – UNILEVERALGIDA).
Τον Μάρτιο του 1996 εξελέγη Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΩΝ.
To 1999 εξελέγη Πρόεδρος της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΩΝ (WFA), έχοντας ετήσιο προϋπολογισμό διαφήμισης € 400 δισεκατομμυρίων.
Υπήρξε Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ MARKETING και, Πρόεδρος της FEDIMA HELLAS.
Το έτος 2001 εξελέγη μέλος Δ.Σ. του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.
Από το 2002 Διευθύνει την Εταιρία Συμβούλων Επικοινωνίας και Marketing ΤΗΕΜΕ και την εταιρία REPUTATION CAPITAL που ασχολείται με CRISIS MANAGEMENT.
Τον Μάιο του 2003 εξελέγη Αντιπρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ( ΕΕΔΕ ).
Το Μάρτιο του 2004 εξελέγη Γενικός Γραμματέας του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.
Από τον Ιανουάριο του 2005 είναι Πρόεδρος του ΔΣ της ONE-TEAM, Εταιρία Επικοινωνίας και Marketing.
Τον Απρίλιο του 2005 εξελέγη Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής.
Τον Οκτώβριο του 2005 εξελέγη μέλος του ΔΣ των Μεσογειακών Επιμελητηρίων.
Από το 2006 είναι ιδρυτικό μέλος της ACTION AID HELLAS και και μέλος του ΔΣ.
Τον Οκτώβριο του 2008 εξελέγη μέλος του Δ.Σ του Ευρωπαϊκού Δικτυού Επιχειρηματικής Ηθικής.
To 2012 εξελεγη αντιπρόεδρος του Σωματείου ΠΑ.ΔΕΙ.Α.
Το 2012 εξελεγη Πρόεδρος Ευρώπης του δικτύου επιχειρηματικής ηθικής.
To 2014 εξελεγη Πρόεδρος του Strategic Board -Τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.
Το 2016 εξελεγη ειδικός Σύμβουλος της διεθνούς εταιρίας FIPRA στις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
Το 2015 εξελεγη πρόεδρος των φίλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ πάσης Ελλάδος.
Έχει δημοσιεύσει πληθώρα μελετών και άρθρων σε θέματα MARKETING, ΠΩΛΗΣΕΩΝ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ, MEDIA, MANAGEMENT, ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, CRISIS MANAGEMENT, επιχειρηματικής ηθικής, όπως και πληθώρα διαλέξεων.

Marketing Manager της ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.

Από τα καταξιωμένα και έμπειρα στελέχη της αγοράς στο χώρο του marketing και επικοινωνίας, με μακροχρόνια διαδρομή, πέραν των 25 χρόνων, στο χώρο του Λιανεμπορίου. Ξεκινά την επαγγελματική του καριέρα από τον χώρο της Βιομηχανίας αλλά γρήγορα τον κερδίζει το Λιανεμπόριο. Πρώτος του σταθμός, στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα, η συνεργασία του με τη δεύτερη τότε σε μέγεθος αλυσίδα της βόρειας Ελλάδας. Πρωταρχικό του έργο η ίδρυση, στελέχωση και λειτουργία του πρώτου τμήματος marketing σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Βόρεια Ελλάδα. Την εξάχρονη πορεία στην εν λόγω αλυσίδα, ακολούθησε η συνεργασία και η ένταξη του στην πρώτη ομάδα στελεχών που εισήγαγαν το project LIDL στην Ελλάδα και ακολούθησε 11 χρόνια αργότερα και η Κύπρος. Μετά από μια επιτυχημένη και μακρά πορεία 17 ετών στη διεύθυνση marketing στην πολυεθνική εταιρεία, έφτασε ο καιρός να επιστρέψει ξανά σε μια αμιγώς και καταξιωμένη ελληνική εταιρεία, τη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. όπου και συνεχίζει δυναμικά να προσφέρει τις γνώσεις και την μακρόχρονη εμπειρία του.

Export Director στην εταιρία EXPOAID τα τελευταία 10 χρόνια, με εξαγωγική δραστηριότητα σε 46 χώρες.

Εμπειρία 23 χρόνων στις εξαγωγές με 13 χρόνια Διευθυντής εξαγωγών στην Μινέρβα Ελαιουργική.

Διευθυντής Πωλήσεων στην Μινέρβα και Agroinvest

Brand Manager και Υπεύθυνος Ανάπτυξης στην COCACOLA HBC.

Τελειόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου και κάτοχος ΜΒΑ από YORK UNIVERSITY .

Ο Μιχάλης Φανδρίδης γεννήθηκε στα Χανιά και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση των Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ξεκίνησε από νωρίς την επαγγελματική του καριέρα στην εταιρεία PROCTER & GAMBLE. Εργάστηκε στην Αγγλία και στη Γενεύη και εκπαιδεύτηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Cincinnati, στο Οχάιο των Η.Π.Α. Για περισσότερο από 2 δεκαετίες, μέχρι το 2002, είχε την ευθύνη του εμπορικού τμήματος της PROCTER & GAMBLE στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ) και διετέλεσε Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας για περισσότερο από 15 χρόνια. Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος και σήμερα Γενικός Γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ECR Hellas, του Συνδέσμου σύγκλισης της Βιομηχανίας και του Λιανεμπορίου.

Το 2002 δημιούργησε μαζί με τους συνεργάτες του την εταιρεία EXCEED CONSULTING A.E. – Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων. Η εταιρεία EXCEED CONSULTING προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε τομείς έρευνας και μελέτης, αναδιοργάνωσης εταιρειών, εκπαίδευσης και επιλογής στελεχών.

Η κυρία Κατερίνα Φραϊδάκη είναι διδάκτορας του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κύρια ερευνήτρια (senior researcher) και συντονίστρια των δράσεων Ηλεκτρονικού Εμπορίου (eCommerce Coordinator) στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν- ELTRUN. Έχει πτυχίο από το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και MSc στην Ανάλυση, Σχεδιασμό και Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων από το London School of Economics (LSE). Από το 2010 είναι επιστημονική υπεύθυνη των ετήσιων ερευνών του ELTRUN για τη συμπεριφορά των online Ελλήνων καταναλωτών και  των χρηστών social media, καθώς  και για την αξιολόγηση των Ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων. Έχει εκπονήσει πλήθος μελετών για την Κοινωνική Δικτύωση και το Ηλετρονικό Εμπόριο. Επιστημονικές εργασίες της έχουν παρουσιασθεί σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Το 2011 και το 2013 έλαβε το Best paper award, για την μελέτη της στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το e-health αντίστοιχα. Τέλος, είναι μέλος του Δ.Σ. και έχει την θέση του ταμία, στον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου – GRECA (Greek eCommerce Association).

Η Φωτεινή Θωμαΐδου γεννήθηκε το 1977, σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος σπουδών, με θέμα διατριβής τα συνταξιοδοτικά συστήματα κοινωνικής ασφάλισης. Είναι επίσης κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών (MSc σε Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά, MPhil στην Οικονομική Θεωρία), ενώ υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Μεταξύ άλλων, έχει εργασθεί ως Υπεύθυνη τμήματος ποιότητας ελέγχου και συντονισμού του εκπαιδευτικού υλικού των προγραμμάτων εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (2001-2003), ενώ από το 2007 εργάζεται στο ΙΟΒΕ ως Επιστημονική Συνεργάτης στο Τμήμα Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλες έρευνες και μελέτες, ενώ κύρια ερευνητικά αντικείμενα της εργασίας της αποτελούν η έκδοση του Δελτίου Οικονομικής Συγκυρίας και Ερευνών Επενδύσεων ΙΟΒΕ / DG-ECFIN, η παρακολούθηση και καταγραφή των τάσεων του κλάδου Τροφίμων και Ποτών και η μελέτη της ελληνικής αγοράς εργασίας και του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο Αλκιβιάδης Καλαμπόκης προέρχεται από την αγορά, με πλούσια επιχειρηματική και εξαγωγική δράση τα τελευταία 20 χρόνια. Κατάγεται από τη Σητεία του νομού Λασιθίου, είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΤΕΙ Κρήτης και μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης για 5 συνεχόμενες τριετίες και Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE. Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, Πρόεδρος του Φορέα Πιστοποίησης Κρητικών Προϊόντων “CRETACERT” και Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ν.Ο.Κ.Ε), της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Κρήτης, του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λασιθίου, του Δ.Σ. του cluster «Κρητική Διατροφή» και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών για πολλά χρόνια.

7/2014 – Σήμερα: Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE
Υποστηρίζει ενεργά τους Έλληνες εξαγωγείς διοργανώνοντας εταιρικές, ομαδικές συμμετοχές και συμμετοχές Περιφερειών στα μεγαλύτερα γεγονότα του κόσμου, όπως SIAL, PROWEIN, ANUGA, FRUITLOGISTICA, WINTER & SUMMER FANCY FOOD SHOW, ISM, PROJECT QATAR, TOURNATUR κα. με στόχο την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, την προσέλκυση ξένων αγοραστών και την ανάπτυξη των πωλήσεων των Ελλήνων εξαγωγέων στις αγορές του κόσμου κ.α. Η πολύχρονη εμπειρία του εγγυάται το αποτέλεσμα των δράσεων και το άνοιγμα νεών συνεργασιών για τους συμμετέχοντες εκθέτες, Έλληνες εξαγωγείς. Η συνδρομή του στη διοργάνωση δεν εξαντλείται στην καλαίσθητη και άρτια εκθεσιακή παρουσία, αλλά και στην προσέλευση ξένων αγοραστών ελληνικών προϊόντων για Β2Β συναντήσεις με τους εκθέτες της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE. Παράλληλα, οι διοργανώσεις εμπλουτίζονται με πολλές παράλληλες δράσεις (εκδηλώσεις γαστρονομίας, γευσιγνωσίες, επισκέψεις σε Super Markets κλπ.) για την ενίσχυση των συμμετοχών της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE. Η συμβουλευτική για την είσοδο σε νέες αγορές και ο τρόπος διείσδυσης ειδικότερα των νέων εξαγωγέων αποτελεί καθημερινή του ενασχόληση.

3/2005 – Σήμερα: Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης
Έχει διοργανώσει την πολυπρόσωπη συμμετοχή πολλών Κρητικών επιχειρήσεων στις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών του κόσμου (ANUGA, SIAL, κλπ.). Έχει διοργανώσει πολλές επιχειρηματικές αποστολές για τον ΣΕΚ σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης (Γερμανία, Σουηδία, Δανία κλπ.) και πολλές εκδηλώσεις για την Κρητική διατροφή σε συνδυασμό με την παροχή Κρητικών εδεσμάτων και την παρουσίαση των ευεργετημάτων της σε ειδικούς, δημοσιογράφους, αγοραστές κλπ.
Υπήρξε βασικός εισηγητής σε επιδοτούμενα σεμινάρια που πραγματοποίησε ο ΣΕΚ σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ και τους άλλους δύο εξαγωγικούς συνδέσμους, ΠΣΕ και ΣΕΒΕ με θεματολογία τα Κρητικά προϊόντα, το marketing, τις εκθέσεις, την προώθηση των Κρητικών προϊόντων κ.α. Ακόμη έχει διδάξει γενικότερα σε σεμινάρια που αφορούν στα ελληνικά προϊόντα, την συσκευασία, το regional marketing, την συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, την προσέλκυση ξένων αγοραστών και έχει πραγματοποιήσει πολλές εισηγήσεις σε συνέδρια με εξαγωγικά κυρίως θέματα. Τέλος, σημαντικός σταθμός του θεωρείται η οργάνωση της πρώτης συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης (Region of Crete) στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga το 2001 πριν καν υπάρξει θεσμός της αιρετής Περιφέρειας. Έκτοτε, ολοένα και περισσότερες Περιφέρειες ακολουθούν το μοντέλο της συμμετοχής τους σε μεγάλα γεγονότα του εξωτερικού.

4/2014 -5/2014: Εντεταλμένος Συμβούλος για τον Τομέα Εξωτερικού Εμπορίου, στον Νέο Φορέα Εξωστρέφειας «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» – Enterprise Greece S.A.
Κατάφερε την ομαλή μετάβαση της απορρόφησης των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕ από το Invest in Greece, που μετονομάστηκε σε Enterprise Greece S.A., χωρίς να χαθεί καμία κοινοτική δράση για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που μεταφέρθηκαν στην Enterprise Greece S.A., χωρίς να χαθεί καμία εκθεσιακή δράση παρά τις αρνητικές συνθήκες που επικρατούν για τις συγχωνεύσεις στην Ελλάδα.
5/2011- 3/2014: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στον ΟΠΕ
(Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου ΟΠΕ Α.Ε.)
Έχει διοργανώσει την συμμετοχή εκατοντάδων ελληνικών επιχειρήσεων σε παραπάνω από 100 μεγαλύτερες κλαδικές εκθέσεις του κόσμου (ANUGA, SIAL, GULFOOD, IFE, FANCY FOOD, BIG 5 SHOW, COSMOPROF, HONG KONG FUR FAIR, κα) με θετικά και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για τις ελληνικές εξαγωγές. Στην διάρκεια της θητείας του ο οργανισμός κατέστη κερδοφόρος μετά από πολλά χρόνια και οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν απανωτά διαχρονικά ρεκόρ. Το 2012 απέσπασε την διεθνή διάκριση Red Dot Award για το branding “Taste like Greece”. Ένταξε στο πρόγραμμα δράσεων του Οργανισμού προωθητικές ενέργειες εντός καταστημάτων (in-store promotions), συντονίζοντας δράσεις σε μερικές από τις σημαντικότερες αγορές-στόχους. Υλοποίησε ένα μεγάλο αριθμό συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, όπως το Πρόγραμμα Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο για Ευρύαλα Μεσογειακά είδη ιχθυοκαλλιέργειας (τσιπούρα – λαυράκι κλπ.), το Σχέδιο Δράσης Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων και τα προγράμματα ΚΟΑ που αφορούσαν την προώθηση του ελληνικού οίνου. Συμμετείχε στην ομάδα εμπειρογνωμόνων με Ολλανδούς ειδικούς για την αναμόρφωση των οργανισμών και των εμπλεκόμενων φορέων στο ελληνικό εξαγωγικό εμπόριο. Συμμετείχε στην Ομάδα Επιχειρησιακής Συντονιστικής Επιτροπής, που ως κύριο σκοπό της είχε την διευκόλυνση των διαδικασιών εξαγωγικού εμπορίου της χώρας. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πολλά διεθνή “fora” με σημαντικές εισηγήσεις και παρεμβάσεις. Συνεργάστηκε άριστα με τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό και τους ΟΕΥ για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

3/2009 – 6/2012: Πρόεδρος του Φορέα Πιστοποίησης Κρητικών Προϊόντων “CRETACERT”
Διοργάνωσε δύο διεθνή επιστημονικά συνέδρια με ουσιαστικά συμπεράσματα για τις πιστοποιήσεις των προϊόντων των Περιφερειών. Συνέβαλλε καθοριστικά στη δημιουργία και οριστικοποίηση των πρότυπων πιστοποίησης νωπών, κηπευτικών και άλλων προϊόντων και υλοποίησε τις δύο πρώτες πιστοποιήσεις σε εταιρείες της Κρήτης. Τέλος, παρέδωσε όλο το φάκελο με τα πρότυπα και τα εγχειρίδια στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης της Περιφέρειας Κρήτης, που βασισμένη στα πρότυπα του CRETA CERT, αποτέλεσε την συνέχεια του στις πιστοποιήσεις των κρητικών προϊόντων με το σήμα της.

7/2007–10/2010:Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ν.Ο.Κ.Ε), της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου
Με την Προεδρία του σηματοδοτήθηκε η ουσιαστική λειτουργία της πρώτης (Ν.Ο.Κ.Ε) στην Ελλάδα, όπου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη λήψη σημαντικών αποφάσεων επί των ημερών του για τις επενδύσεις του Νομού Ηρακλείου. Προκρίθηκαν επενδύσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με πολλαπλά οφέλη για το Νομό και αποκλείστηκαν επενδύσεις, που απεδείχθη εκ των υστέρων ότι δε θα ήταν αποδοτικές για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

6/1992 – 4/2011: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία «ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΑΕ»
Ανέπτυξε το δίκτυο παγωτών «ΘΕΜΙΣ» για τα 2/3 της Ελλάδος έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της χονδρικής πώλησης. Ανέπτυξε δίκτυο ιδιόκτητων καταστημάτων και καταστημάτων franchise σε όλη την Κρήτη. Δημιούργησε την σειρά προϊόντων «Σητειακός Μύλος», με χειροποίητα μπισκότα από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με διεθνείς διακρίσεις, όπως: SIAL MIDDLE EAST INNOVATION AWARD, 2010 DLG, 2008 ITQI SUPERIOR TASTE AWARD, 2004 SIAL D’OR (SIAL PARIS), 2003 GREAT TASTE AWARDS κα με εξαγωγές σε πάνω από 25 χώρες. Το Rebranding του Σητειακού Μύλου σε “Dear Crete” άνοιξε πολλές νέες αγορές και βραβεύτηκε με τα βραβεία ΕΡΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ “DEAR CRETE”, RED DOT COMMUNICATION DESIGN AWARDS 2013

Η Άννη Καραγκιουλέ είναι σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ. Με εμπειρία σχεδόν 20 ετών στο χώρο της Επικοινωνίας, η Άννη Καραγκιουλέ αναλαμβάνει τις Δημόσιες Σχέσεις και τα Γραφεία Τύπου νέων καθώς και καθιερωμένων εταιρειών & brands που δραστηριοποιούνται στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ξεκινώντας την καριέρα της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εργάστηκε στα γραφεία Δημοσίων Σχέσεων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, όπως η Bell Atlantic (Verizon Group), Τσιμέντα Χάλυψ –  Italcementi Group και ForthNet, Lannet κ.α.

Το 2012 η Άννη Καραγκιουλέ ίδρυσε την Oni Communications, η οποία σχεδιάζει, υλοποιεί και διαχειρίζεται τις Δημόσιες Σχέσεις και τα Γραφεία Τύπου εταιρειών, όπως η Λουξ, Dur, L’Artigiano, Νερό Θεόνη, Αλλαντικά ΒΙΚΗ, Χαβιάρι Thesauri, Lacky pet Food, Rolco ΒΙΑΝΙΛ αλλά και ειδικών δράσεων, όπως η πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», προσφέροντας υπηρεσίες δημιουργίας & προώθησης εταιρικής εικόνας / brand awareness, lobbying, media relations,  διαχείρισης κρίσεων, διοργάνωσης εκδηλώσεων και διαχείρισης πολιτικών ΕΚΕ.

Η Άννη Καραγκιουλέ γεννήθηκε το 1969 και έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διαθέτει μεταπτυχιακό στη Μετάφραση από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Έχει παρακολουθήσει κύκλους σεμιναρίων και μαθημάτων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο κολλέγιο Deree και το πανεπιστήμιο Strathclyde στη Γλασκόβη. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

Πτυχίο Χημείας Παν/μιο Αθηνών,MSc,PhD. Univ. of Massashusetts (USA).

Prof in Chemistry Univ. of Southern Georgia (USA).

Κύριος Ερευνητής Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών ,ΚΠΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Διευθυντής Ερευνών Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών Ινστιτούτου Φυσικοχημείας ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Υπουργείο Ανάπτυξης

Πρόεδρος Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων( ΕΦΕΤ).

Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας, Βιοιατρικής και Αντιπρόεδρος NEW YORK COLLEGE

Εθνικός Εκπρόσωπος Έρευνας και Τεχνολογίας στην Ε.Ε,(CREST).

Eθνικός Εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων(EFSA}.

Εθνικός Εκπρόσωπος στην Ανωτάτη Επιτροπή Συμβούλων Τροφίμων και Γεωργιας (COST F&A)

Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χημικών(ΕΕΧ).

Πρόεδρος Βαλκανικών Χημικών Εταιρειών (ICOSECS}.

Mέλος Δ.Σ. Ευρωπαϊκων Χημικών Εταιρειών (FECS).

Αντιπρόεδρος Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος.

Έχει διδάξει και δώσει διαλέξεις σε περισσότερα από 100 Πανεπιστήμια και Διεθνή Συνέδρια και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 200 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά.

7/2014 – Σήμερα: Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE
Υποστηρίζει ενεργά τους Έλληνες εξαγωγείς διοργανώνοντας εταιρικές, ομαδικές συμμετοχές και συμμετοχές Περιφερειών στα μεγαλύτερα γεγονότα του κόσμου, όπως SIAL, PROWEIN, ANUGA, FRUITLOGISTICA, WINTER & SUMMER FANCY FOOD SHOW, ISM, PROJECT QATAR, TOURNATUR κα. με στόχο την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, την προσέλκυση ξένων αγοραστών και την ανάπτυξη των πωλήσεων των Ελλήνων εξαγωγέων στις αγορές του κόσμου κ.α. Η πολύχρονη εμπειρία του εγγυάται το αποτέλεσμα των δράσεων και το άνοιγμα νεών συνεργασιών για τους συμμετέχοντες εκθέτες, Έλληνες εξαγωγείς. Η συνδρομή του στη διοργάνωση δεν εξαντλείται στην καλαίσθητη και άρτια εκθεσιακή παρουσία, αλλά και στην προσέλευση ξένων αγοραστών ελληνικών προϊόντων για Β2Β συναντήσεις με τους εκθέτες της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE. Παράλληλα, οι διοργανώσεις εμπλουτίζονται με πολλές παράλληλες δράσεις (εκδηλώσεις γαστρονομίας, γευσιγνωσίες, επισκέψεις σε Super Markets κλπ.) για την ενίσχυση των συμμετοχών της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE. Η συμβουλευτική για την είσοδο σε νέες αγορές και ο τρόπος διείσδυσης ειδικότερα των νέων εξαγωγέων αποτελεί καθημερινή του ενασχόληση.

3/2005 – Σήμερα: Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης
Έχει διοργανώσει την πολυπρόσωπη συμμετοχή πολλών Κρητικών επιχειρήσεων στις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών του κόσμου (ANUGA, SIAL, κλπ.). Έχει διοργανώσει πολλές επιχειρηματικές αποστολές για τον ΣΕΚ σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης (Γερμανία, Σουηδία, Δανία κλπ.) και πολλές εκδηλώσεις για την Κρητική διατροφή σε συνδυασμό με την παροχή Κρητικών εδεσμάτων και την παρουσίαση των ευεργετημάτων της σε ειδικούς, δημοσιογράφους, αγοραστές κλπ.
Υπήρξε βασικός εισηγητής σε επιδοτούμενα σεμινάρια που πραγματοποίησε ο ΣΕΚ σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ και τους άλλους δύο εξαγωγικούς συνδέσμους, ΠΣΕ και ΣΕΒΕ με θεματολογία τα Κρητικά προϊόντα, το marketing, τις εκθέσεις, την προώθηση των Κρητικών προϊόντων κ.α. Ακόμη έχει διδάξει γενικότερα σε σεμινάρια που αφορούν στα ελληνικά προϊόντα, την συσκευασία, το regional marketing, την συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, την προσέλκυση ξένων αγοραστών και έχει πραγματοποιήσει πολλές εισηγήσεις σε συνέδρια με εξαγωγικά κυρίως θέματα. Τέλος, σημαντικός σταθμός του θεωρείται η οργάνωση της πρώτης συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης (Region of Crete) στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga το 2001 πριν καν υπάρξει θεσμός της αιρετής Περιφέρειας. Έκτοτε, ολοένα και περισσότερες Περιφέρειες ακολουθούν το μοντέλο της συμμετοχής τους σε μεγάλα γεγονότα του εξωτερικού.

4/2014 -5/2014: Εντεταλμένος Συμβούλος για τον Τομέα Εξωτερικού Εμπορίου, στον Νέο Φορέα Εξωστρέφειας «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» – Enterprise Greece S.A.
Κατάφερε την ομαλή μετάβαση της απορρόφησης των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕ από το Invest in Greece, που μετονομάστηκε σε Enterprise Greece S.A., χωρίς να χαθεί καμία κοινοτική δράση για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που μεταφέρθηκαν στην Enterprise Greece S.A., χωρίς να χαθεί καμία εκθεσιακή δράση παρά τις αρνητικές συνθήκες που επικρατούν για τις συγχωνεύσεις στην Ελλάδα.
5/2011- 3/2014: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στον ΟΠΕ
(Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου ΟΠΕ Α.Ε.)
Έχει διοργανώσει την συμμετοχή εκατοντάδων ελληνικών επιχειρήσεων σε παραπάνω από 100 μεγαλύτερες κλαδικές εκθέσεις του κόσμου (ANUGA, SIAL, GULFOOD, IFE, FANCY FOOD, BIG 5 SHOW, COSMOPROF, HONG KONG FUR FAIR, κα) με θετικά και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για τις ελληνικές εξαγωγές. Στην διάρκεια της θητείας του ο οργανισμός κατέστη κερδοφόρος μετά από πολλά χρόνια και οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν απανωτά διαχρονικά ρεκόρ. Το 2012 απέσπασε την διεθνή διάκριση Red Dot Award για το branding “Taste like Greece”. Ένταξε στο πρόγραμμα δράσεων του Οργανισμού προωθητικές ενέργειες εντός καταστημάτων (in-store promotions), συντονίζοντας δράσεις σε μερικές από τις σημαντικότερες αγορές-στόχους. Υλοποίησε ένα μεγάλο αριθμό συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, όπως το Πρόγραμμα Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο για Ευρύαλα Μεσογειακά είδη ιχθυοκαλλιέργειας (τσιπούρα – λαυράκι κλπ.), το Σχέδιο Δράσης Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων και τα προγράμματα ΚΟΑ που αφορούσαν την προώθηση του ελληνικού οίνου. Συμμετείχε στην ομάδα εμπειρογνωμόνων με Ολλανδούς ειδικούς για την αναμόρφωση των οργανισμών και των εμπλεκόμενων φορέων στο ελληνικό εξαγωγικό εμπόριο. Συμμετείχε στην Ομάδα Επιχειρησιακής Συντονιστικής Επιτροπής, που ως κύριο σκοπό της είχε την διευκόλυνση των διαδικασιών εξαγωγικού εμπορίου της χώρας. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πολλά διεθνή “fora” με σημαντικές εισηγήσεις και παρεμβάσεις. Συνεργάστηκε άριστα με τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό και τους ΟΕΥ για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

3/2009 – 6/2012: Πρόεδρος του Φορέα Πιστοποίησης Κρητικών Προϊόντων “CRETACERT”
Διοργάνωσε δύο διεθνή επιστημονικά συνέδρια με ουσιαστικά συμπεράσματα για τις πιστοποιήσεις των προϊόντων των Περιφερειών. Συνέβαλλε καθοριστικά στη δημιουργία και οριστικοποίηση των πρότυπων πιστοποίησης νωπών, κηπευτικών και άλλων προϊόντων και υλοποίησε τις δύο πρώτες πιστοποιήσεις σε εταιρείες της Κρήτης. Τέλος, παρέδωσε όλο το φάκελο με τα πρότυπα και τα εγχειρίδια στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης της Περιφέρειας Κρήτης, που βασισμένη στα πρότυπα του CRETA CERT, αποτέλεσε την συνέχεια του στις πιστοποιήσεις των κρητικών προϊόντων με το σήμα της.

7/2007–10/2010:Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ν.Ο.Κ.Ε), της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου
Με την Προεδρία του σηματοδοτήθηκε η ουσιαστική λειτουργία της πρώτης (Ν.Ο.Κ.Ε) στην Ελλάδα, όπου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη λήψη σημαντικών αποφάσεων επί των ημερών του για τις επενδύσεις του Νομού Ηρακλείου. Προκρίθηκαν επενδύσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με πολλαπλά οφέλη για το Νομό και αποκλείστηκαν επενδύσεις, που απεδείχθη εκ των υστέρων ότι δε θα ήταν αποδοτικές για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

6/1992 – 4/2011: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία «ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΑΕ»
Ανέπτυξε το δίκτυο παγωτών «ΘΕΜΙΣ» για τα 2/3 της Ελλάδος έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της χονδρικής πώλησης. Ανέπτυξε δίκτυο ιδιόκτητων καταστημάτων και καταστημάτων franchise σε όλη την Κρήτη. Δημιούργησε την σειρά προϊόντων «Σητειακός Μύλος», με χειροποίητα μπισκότα από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με διεθνείς διακρίσεις, όπως: SIAL MIDDLE EAST INNOVATION AWARD, 2010 DLG, 2008 ITQI SUPERIOR TASTE AWARD, 2004 SIAL D’OR (SIAL PARIS), 2003 GREAT TASTE AWARDS κα με εξαγωγές σε πάνω από 25 χώρες. Το Rebranding του Σητειακού Μύλου σε “Dear Crete” άνοιξε πολλές νέες αγορές και βραβεύτηκε με τα βραβεία ΕΡΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ “DEAR CRETE”, RED DOT COMMUNICATION DESIGN AWARDS 2013

Ο Λευτέρης Κιοσές από το 2010, μαζί με μία ομάδα από ειδικούς επιστήμονες, ως υπεύθυνος ερευνών του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, διαχειρίζεται και εκπονεί μελέτες για τα τρέχοντα και αναδυόμενα θέματα του λιανεμπορίου, παρέχοντας αντικειμενική πληροφόρηση για τα κύρια μεγέθη, τις καταναλωτικές τάσεις και ζητήματα του κλάδου. Έχει πολυετή εμπειρία ενασχόλησης με το λιανεμπόριο τροφίμων, ενώ συμμετείχε σε πολλά ελληνικά και διεθνή έργα, τόσο σε σχέση με τις καταναλωτικές τάσεις όσο και με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στον κλάδο. Από το 2004 είναι συνεργάτης του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν (ELTRUN). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και κάτοχος MBA. Το 2009 απέκτησε και τον τίτλο του Διδάκτορα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στέφανος Κομνηνός, MSc., Αναλυτής Αγορών, executive partner Exceed Consulting

Η επαγγελματική του καριέρα μοιράζεται μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Σήμερα, βρίσκεται ξανά ως executive partner στην Exceed Consulting (στην οποία εργάστηκε αρχικά μεταξύ 2003 και 2009), με αντικείμενο την υποστήριξη εταιριών σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία & Αλβανία, στους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου – χονδρεμπορίου σε θέματα αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων και εμπορικών τμημάτων τους (Reengineering, Business Plan), σχεδιασμού εργαλείων και δομών μάρκετινγκ και μάνατζμεντ, εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων σε τεχνικές πωλήσεων και διαπραγματεύσεων, χειρισμού και εξυπηρέτησης μεγάλων πελατών κλπ.
Για πέντε ολόκληρα χρόνια (2009 – 2014), διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, συνετέλεσε, στην εξοικονόμηση 1δις ευρώ ετησίως από την ανατιμολόγηση των φαρμάκων, δημιούργησε το Παρατηρητήριο Τιμών, το ΓΕΜΗ και την Υπηρεσία Μίας Στάσης, το πληρέστερο παγκοσμίως Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων και την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για τη διενέργεια διαγωνισμών (ΕΣΗΔΗΣ), το σύστημα εισροών / εκροών καυσίμων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου κλπ. Επιπλέον, συνέβαλε στην νομοθεσία για τον Ανταγωνισμό, την Απονομή & Προστασία του Εμπορικού Σήματος, τη νέα Εταιρική Μορφή της ΙΚΕ, το Σήμα Ελληνικού Προϊόντος, το Πλαίσιο Εποπτείας Αγοράς και κανόνων ΔΙΕΠΠΥ, το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥ.Κ.Α.Π) κλπ.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί για τη διοίκηση της αλυσίδας Σουπερμάρκετ Ι. & Σ. Σκλαβενίτης καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης στο Υπουργείο Ανάπτυξης (μεταξύ άλλων και για την επίτευξη του στόχου μείωσης του τιμαρίθμου για την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ).
Παράλληλα έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και μέλος Επιχειρηματικών Συνδέσμων, όπως το ECR.
Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο JFK Government School του Πανεπιστημίου Harvard και στο Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1968 και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.

Ο Βασίλης Κορκίδης είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) (από το 2009) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) (από το 2013). Επιπλέον, είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας και Ναυτιλίας της Ένωσης Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας της Μεσογείου (Association of Mediterranean Chambers of Commerce and IndustryASCAME) και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επαγγελματιών και Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (European Association of Craft, Small and MediumSized EnterprisesUEAPME) και ταυτόχρονα είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της EuroCommerce και της ENTERPRISE GREECE, αλλά και της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων. Πρόσφατα το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ του απένειμε την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης.

Παλαιότερα, είχε διατελέσει Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.Π. Α.Ε.. Σπούδασε ναυπηγική και management πλοίων στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Southampton, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτικό Δίκαιο (LL.M.) και στο Διεθνές Εμπόριο και τις Μεταφορές (MSc). Διευθύνει δύο οικογενειακές εμπορικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στις εισαγωγές-εξαγωγές ηλεκτρολογικού υλικού και εφοδιασμού ναυτιλίας και βιομηχανίας.

Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Κανελλοπούλου από το 1986 και έχει δυο παιδιά τη Χριστίνα και τον Σπύρο.

Ο Koς Λιαδάκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από την ΕΕΔΕ. Διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία στον τομέα της στρατηγικής των αγορών και των πωλήσεων. Κατά το παρελθόν, έχει εργαστεί σε βιομηχανίες τροφίμων έχοντας θέσεις ευθύνης στα τμήματα Πωλήσεων και Trade Marketing ενώ  στην ΑΒ έχει διατελέσει στη θέση του Merchandising Manager Τυποποιημένων – Κάβας – Μη Τροφίμων και στη συνέχεια στη θέση του Market Manager στις κατηγορίες των Μη Τροφίμων, ενώ τώρα έχει τη θέση του Market Manager στο τμήμα αγορών στις κατηγορίες Παντοπωλείου, Γαλακτοκομικών και Κατεψυγμένων Προιόντων.

ου ΕΛΙΝΥΑΕ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.Π. Α.Ε.. Σπούδασε ναυπηγική και management πλοίων στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Southampton, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτικό Δίκαιο (LL.M.) και στο Διεθνές Εμπόριο και τις Μεταφορές (MSc). Διευθύνει δύο οικογενειακές εμπορικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στις εισαγωγές-εξαγωγές ηλεκτρολογικού υλικού και εφοδιασμού ναυτιλίας και βιομηχανίας.

Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Κανελλοπούλου από το 1986 και έχει δυο παιδιά τη Χριστίνα και τον Σπύρο.

Ο κύριος Αντώνης Μακρής είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Π.Ε.) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της INTERSPORT ATHLETICS A.E.E.. Κατέχει σημαντική εμπειρία στη διοίκηση δικτύων λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών, εξαιρετικές γνώσεις της αγοράς του λιανικού εμπορίου, ενώ κατέχει επίσης εμπειρία στην ίδρυση εταιριών πώλησης και παροχής υπηρεσιών.  Κατά τη διάρκεια της πολυετούς επαγγελματικής καριέρας του έχει αναλάβει πολλές ηγετικές θέσεις σε εταιρείες όπως είναι η Ράδιο Κορασίδης, η Elephant, η Saxon, η Outsource και η Σαραφίδης, ενώ έχει διατελέσει μέλος αρκετών Διοικητικών Συμβουλίων σε διάφορες εταιρείες και φορείς. Έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Νικόλαος Μανεσιώτης γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα.

Σπούδασε  διαχείριση επιχειρήσεων στην Μεγ. Βρετανία και είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Από το  2003 αναλαμβάνει Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος στην οικογενειακή επιχείρηση, όπου εργάζεται από το 1985, η οποία με έτος ίδρυσης το 1919 και έδρα τον Πειραιά, επιδίδεται σε εισαγωγές και χονδρεμπόριο, σε μπαχαρικά, ζωοτροφές και μη σιδηρούχα μέταλλα.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς από το 2006 και Οικονομικός Επόπτης από το 2011.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου.

Συμμετέχει στο Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς από το 2005. Το 2011 αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα και το  2014  εκλέγεται Πρόεδρος, θέση που κατέχει έως σήμερα.

Η Ζήνα Μαυροειδή σπούδασε επιχειρησιακή έρευνα και μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Warwick Business School. Εργάστηκε για 6 χρόνια σε Big 4 συμβουλευτικές εταιρείες στο Λονδίνο, αναλαμβάνοντας διεθνή transformational project πολυεθνικών εταιριών, με έμφαση σε IT και big data analytics. Επέστρεψε στην Ελλάδα για να ξεκινήσει την e–Fresh.gr.

Η e–Fresh.gr έχει βραβευτεί ήδη 4 φορές στο πρώτο 12μηνο λειτουργίας της, ενώ αποτελεί το μόνο ηλεκτρονικό super market που παραδίδει προϊόντα σε λίγες ώρες. Αξιοποιεί έμπρακτα νέες τεχνολογίες και στηρίζει την ανάπτυξή του στην καινοτομία σε κάθε στάδιο λειτουργίας. Η Ζήνα αγαπάει το ηλεκτρονικό εμπόριο και την επιχειρηματικότητα.

Ο κ.Στέφανος Μπαλάσκας είναι ιδιοκτήτης της γνωστής εταιρείας Σούπερ Μάρκετ Delicatessen “Μπαλάσκας” που δραστηριοποιείται στα Νότια προάστια της Αττικής με αρκετά καταστήματα.

Ο κ.Στέφανος Μπαλάσκας δραστηριοποιείται στο χώρο του λιανεμπορίου από το 1970.

Είναι εκ των ιδρυτών του Ομίλου Αγορών ΕΛ.ΕΤ.Α Α.Ε.-proton και τα τελευταία 18 χρόνια είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, όπου η συμβολή του στην ανάπτυξη του Ομίλου είναι καταλυτική.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤ. ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ
Δ.Δ. ΝΙΚΑΙΑΣ, Δ. ΚΙΛΕΛΕΡ, Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
(+30)2410.553.203 (εργασίας), (+30)6947.890.420 (κινητό),
Fax (+30)2410.554.075
E-mail bliatsiosd@gmail.com
Ημερομηνία γέννησης 02/01/1956
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1974 – 1980
• Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
• Σχολή Γεωπονική και Δασολογική Σχολή
• Τμήμα Γεωπονίας
• Κύρια Μαθήματα /
Επαγγελματικές Δεξιότητες
• Οργάνωση αγροτικών επιχειρήσεων.
• Φυτοπροστασία.
• Αγροτική Οικονομία.
• Marketing Αγροτικών Προϊόντων.
• Ποιότητα Αγροτικών Προϊόντων.
• Εκπαίδευση αγροτών.
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
• Μητρική Γλώσσα Ελληνικά
• Λοιπές Γλώσσες Αγγλικά
• Τεχνικές Δεξιότητες Χρήση Η/Υ
Κωνσταντίνος ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ Σελίδα 2 / 5
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
• 1993 – σήμερα
• Επιχείρηση /
Διεύθυνση
ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.
Σωκράτους 111, Τ.Κ. 41336, Λάρισα
• Θέση Ιδρυτής, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, Γεωπόνος
• Κύριες
Δραστηριότητες και
Αρμοδιότητες
• Οργάνωση, Management και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σε 80
Αγροτικούς Συνεταιρισμούς – Οργανώσεις και Ομάδες Παραγωγών σε
Πανελλαδικό επίπεδο.
• Ίδρυση 15 Νέων Συνεταιρισμών (Αγροτικοί, Κτηνοτροφικοί, ΚΟΙΝΣΕΠ
κλπ).
• Υπεύθυνος Τεχνικός Σύμβουλος Εφαρμογής Συστημάτων
Περιβαλλοντικής Διαχ/σης – Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιεργειών
σε 54 Αγροτικούς Συνεταιρισμούς – Οργανώσεις και Ομάδες
Παραγωγών σε Πανελλαδικό επίπεδο.
• Σύνταξη, διαχείριση και ανάπτυξη Συστημάτων Διασφάλισης
Ποιότητας.
• Υποστηρικτικές Υπηρεσίες σε μεμονωμένους παραγωγούς σε ολόκληρο
το φάσμα των δραστηριοτήτων τους.
• Εμπειρογνώμονας σε θέματα: Συστήματα Ποιότητας (ολοκληρωμένη
διαχείριση γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ISO κλπ), Κοινής Αγροτικής
Πολιτικής, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
• Εκπαιδεύσεις στα πλαίσια αγροτικών προγραμμάτων κατάρτισης
(βιολογική γεωργία, αναδιάρθρωση και εισαγωγή νέων καλλιεργειών,
Ομάδες Παραγωγών, Εφαρμογή Συστήματος Ολοκληρωμένης
Διαχείρισης κλπ).
• 1995 – σήμερα
• Επιχείρηση /
Διεύθυνση
Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Σωκράτους 111, Τ.Κ. 41336, Λάρισα
• Θέση Ιδρυτής & Πρόεδρος
• Κύριες
Δραστηριότητες και
Αρμοδιότητες
• Διοίκηση Φορέα.
• Σχεδιασμός και Οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
• Υπεύθυνος παροχής υποστήριξης και καθοδήγησης ανέργων.
• Εκπαιδευτής σε Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης (πάνω από
3.500 ώρες εκπαίδευσης/κατάρτισης).
• Αξιολόγηση Προγραμμάτων Κατάρτισης.
• Συντονισμός και Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ERASMUS+,
Leonardo da Vinci, Mobility, Phare, Joint Actions, κ.λ.π.).
• Εκπαιδευτής e-learning στα πλαίσια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Κωνσταντίνος ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ Σελίδα 3 / 5
• 1999 – 2004
• Επιχείρηση /
Διεύθυνση
ΑΡΤΕΜΙΣ Α.Ε.
Σωκράτους 111, Τ.Κ. 41336, Λάρισα
• Θέση Πρόεδρος
• Κύριες
Δραστηριότητες και
Αρμοδιότητες
• Διοίκηση.
• Διαχείριση.
• Συμβουλευτική.
• 1983 – 1993
• Επιχείρηση /
Διεύθυνση
ΚΥΔΕΠ
Λάρισα
• Θέση Γεωπόνος
• Κύριες
Δραστηριότητες και
Αρμοδιότητες
• Προϊστάμενος στην υπηρεσία σποροπαραγωγής κριθαριού στον
Αλμυρό.
• Προϊστάμενος στην υπηρεσία σποροπαραγωγής κριθαριού στα
Φάρσαλα.
• Προϊστάμενος στην υπηρεσία σποροπαραγωγής βαμβακόσπορου
σποράς στη Λάρισα.
• Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, Ταμίας περιοδικά στο συμβούλιο
εργαζομένων της ΚΥΔΕΠ.
• Αντιπρόεδρος, Οργανωτικός Γραμματέας, Ταμίας στην Ομοσπονδία
Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Ελλάδος ΟΣΕΓΟ.
• Συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια με αντικείμενο τους
συνεταιρισμούς και την γεωργία.
• 1980 – 1982
• Επιχείρηση /
Διεύθυνση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
Λάρισα
• Θέση Γεωπόνος
• Κύριες
Δραστηριότητες και
Αρμοδιότητες
• Εκτιμητής ποιότητας της πρώτης ύλης.
Κωνσταντίνος ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ Σελίδα 4 / 5
• 1980 – 1982
• Επιχείρηση /
Διεύθυνση
ΝΕΛΕ
Λάρισα
• Θέση Υπεύθυνος του γραφείου της Δημόσιας Εκπαίδευσης στη Λάρισα.
• Κύριες
Δραστηριότητες και
Αρμοδιότητες
• Εκπαίδευση ενηλίκων.
ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
• 2009 – 2010
• Φορέας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
• Θέση Μέλος Δ.Σ.
• 2005 – 2012
• Φορέας “AgroExperts Net” – Δίκτυο Επιχειρήσεων Παροχής Συμβουλών στον
Αγροτικό Τομέα.
• Θέση Ιδρυτικό μέλος & Πρόεδρος Δ.Σ.
• 2005 – 2012
• Φορέας “Nefqa” – Δίκτυο Εταιριών Συμβούλων Dιασφάλισης Ποιότητας
Περιβάλλοντος και Τροφίμων.
• Θέση Ιδρυτικό μέλος.
• 2001 – σήμερα
• Φορέας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (πρώην ΦΕΡΕΛΠΙΣ)
• Θέση Ιδρυτικό και ενεργό μέλος.
• 2000 – σήμερα
• Φορέας ΕΞΟΔΟΣ – Κοινότητα απεξάρτησης από τις ναρκωτικές ουσίες
• Θέση Μόνιμος συνεργάτης – εθελοντής στην εκπαίδευση των συμμετεχόντων
στην κοινότητα.
Κωνσταντίνος ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ Σελίδα 5 / 5
• 2000 – σήμερα
• Φορέας INKA – Θεσσαλίας
• Θέση Μέλος.
• 1999 – 2000
• Φορέας ΕΛΣΕΚΕΚ – Σύνδεσμος Εταιρειών Επαγγελματικής
Κατάρτισης Ελλάδας.
• Θέση Γενικός Γραμματέας.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ / ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ
• Διαπιστευμένος Γεωπόνος Επιβλέπων από τον ΟΠΕΓΕΠ.
• Διαπιστευμένος Γεωπόνος από το ΓΕΩΤΕΕ.
• Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ.
• Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής ΛΑΕΚ.

Ο Χρήστος Λάζαρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει ΜΒΑ στο Στρατηγικό Management από το KingstonUniversity. Είναι στην αγορά από το 1994. Εργάστηκε σε θέσεις ευθύνης πωλήσεων σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες και τα τελευταία 18 χρόνια έχει τη δική του εταιρεία εκπαίδευσης, τη Lean Management www.e-management.gr. Έχει συγγράψει 4 βιβλία πωλήσεων και επικοινωνίας και πολλά σεμινάριά του είναι διαθέσιμα σε CDs και USBs.

Ο Γιώργος Παπαγεωργακόπουλος είναι Οικονομολόγος- Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Market Research Manager στην εταιρεία Exceed Consulting όπου είναι υπεύθυνος σε projects έρευνας αγοράς και αναδιοργάνωσης και συμβουλευτικής μεγάλων εταιρειών των κλάδων του Οργανωμένου Λιανεμπορίου, Βιομηχανίας, Φαρμάκων, Δομικών Υλικών και Αλκοολούχων ποτών κ.α.

Παράλληλα διατελεί Σύμβουλος Διοίκησης στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας με την ιδιότητα του επιχειρηματικού Συμβούλου Ανάπτυξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως μέλος της συγγραφικής ομάδας των διδακτικών ενοτήτων χρηματοοικονομικής λογιστικής και οικονομικών στο πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e-learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε στον κλάδο της ελεγκτικής και χρηματοοικονομικής ανάλυσης στην εταιρεία ΣΟΛ Α.Ε. με εμπειρία ελέγχου σε μεγάλες και μεσαίες εταιρίες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Για πέντε χρόνια διατέλεσε, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, με κυριότερη αρμοδιότητα τα θέματα λειτουργίας Αγοράς, της κωδικοποίησης της νομοθεσίας, την ανάλυση πληθωρισμού, του Παρατηρητηρίου Τιμών, το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, την κατάργηση τελών υπέρ τρίτων, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, τα Clusters, το Transfer Pricing, την Εφοδιαστική αλυσίδα κ.α. με μεγάλη εμπειρία και συμμετοχή σε διυπουργικές επιτροπές.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στελεχών επιχειρήσεων σε τεχνικές πωλήσεων, αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων, χειρισμού και εξυπηρέτησης μεγάλων πελατών κ.α..

Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Συστημάτων Παραγωγής από το δια τμηματικό πρόγραμμα των ΕΜΠ και ΠΑ.ΠΕΙ. Τέλος είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του Cambridge Institute of Sustainability Leadership μετά από επιτυχή ολοκλήρωση του post graduate course στο Business Sustainability Management.

Ο κος Παναγιώτης Παπαφιλίππου κατάγετε από φτωχή και πολυμελή οικογένεια. Μεγάλωσε και φοίτησε σε σχολεία της Λευκωσίας.

Έχοντας από μικρός το επιχειρηματικό δαιμόνιο τελειώνοντας τη στρατιωτική του θητεία άνοιξε το πρώτο του ζαχαροπλαστείο. Όραμα του ήταν να δημιουργήσει και να επεκταθεί ακόμα περισσότερο σε τομείς που να κάνουν τον κόσμο χαρούμενο. Έχει επεκτείνει τα ζαχαροπλαστεία, έχει δημιουργήσει παιδότοπους με επιτυχημένες παγωταρίες , βιομηχανία παγωτού και όχι μόνο. Η βιομηχανία παγωτού σήμερα είναι πρωτοπόρος της Κυπριακής αγοράς κάνοντας εξαγωγές σε αρκετές χώρες του εξωτερικού.

Ο κος Παπαφιλίππου συνεχίζει να μελετά και να μορφώνεται εντός και εκτός Κύπρου, μέχρι σήμερα. Αυτοδημιούργητος και αυτοδίδακτος ο κος Παπαφιλίππου έχει πρωτοπορήσει και πρωτοτυπήσει στον τομέα του παγωτού και γενικά στην γαστρονομία του τόπου, δημιουργώντας ένα μεσογειακό προϊόν με ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά.

Ο Παναγιώτης Παπαφιλίππου έχει στο ενεργητικό του πλουσιότατο κοινωνικό έργο και συμμετοχή σε αρκετά συμβούλια μερικά είναι:

– Αναπληρωτής Πρόεδρος του επιχειρηματικού συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας

– πρόεδρος του συνδέσμου Βιομηχάνων Παγωτού Κύπρου

-διατέλεσε για 12 χρόνια Πρόεδρος των Ζαχαροπλαστών Κύπρου και σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος

– Επίτιμος πρόεδρος Αρχιμαγείρων Κύπρου.

-Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας καθώς επίσης και μέλος στο συμβούλιο του εμπορικού Επιμελητήριου Παγκύπρια.

– μέλος του συμβουλίου Κυπριακού Οργανισμού Ποιότητας

– μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φυλακών

– μέλος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας

– Επίτιμος Πρόεδρος των Αποδήμων της Γενέτειρας του Κάμπου,

– μέλος του Κυπριακού Συμβουλίου Χερσαίων Μεταφορών,

– Κτλ

Συνεχίζει ενεργά να προσφέρει στην βιομηχανία, στην οικονομία του τόπου, στο εμπόριο και στην κοινωνική ζωή.

Ο κύριος Βαγγέλης Πασσαλής είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρία Γ & Ι ΠΑΣΣΑΛΗΣ ΑΕ. Έχει παρακολουθήσει την πορεία της οικογενειακής επιχείρησης από νεαρή ηλικία και έχει περάσει απο πολλές θέσεις που σχετίζονται με τις πωλήσεις και τα οικονομικά.

Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Οργάνωσης και Διοιίκησης επιχειρήσεων και μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένος και έχει 4 παιδιά.

O Γιάννης Πηλίδης, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο χώρο των Super Market το 1981 με ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα σπουδάζει μαθηματικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκληρώνει τις σπουδές του το 1986. Το 1992 αναλαμβάνει πρόεδρος του συνεταιρισμού Θεσ/νίκης ΚΥΨΕΛΗ και δημιουργεί το πρώτο φυλλάδιο για μικρά καταστήματα. Το 1995 ιδρύει την ΑΡΙΣΤΑ και δίνει ταυτότητα στα μικρομεσαία καταστήματα.

Το 2001 έρχεται σε συμφωνία με την ΑΤΛΑΝΤΙΚ, με την οποία και συγχωνεύεται η εταιρεία ΑΡΙΣΤΑ διατηρώντας όμως το σήμα της για τα καταστήματα franchise. Ο κύριος Πηλίδης αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής franchise της ΑΤΛΑΝΤΙΚ και τα ΑΡΙΣΤΑ επεκτείνονται σε όλη την Ελλάδα.

Το 2010 όταν η ΑΤΛΑΝΤΙΚ βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ο κύριος Πηλίδης αναλαμβάνει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΗΤΑ ΠΙ, θυγατρικής της ΑΤΛΑΝΤΙΚ, και επιτυγχάνει τον διαχωρισμό των καταστημάτων ΑΡΙΣΤΑ, τα οποία μαζί με τη ΒΗΤΑ ΠΙ διατηρούνται κερδοφόρα παρ’ όλη την κατάρρευση της ΑΤΛΑΝΤΙΚ. Παράλληλα στηρίζει τους προμηθευτές της Βορείου Ελλάδος και της Κρητης και με την καθοριστική παρέμβασή του, εξοφλούνται τα υπόλοιπα τους στην ΑΤΛΑΝΤΙΚ. Ταυτόχρονα μεσολαβεί ώστε να εξαγοραστεί η ΒΗΤΑ ΠΙ και το σήμα της ΑΡΙΣΤΑ από την εταιρία ΕΛΓΕΚΑ.

Το 2011 διακόπτεται η συνεργασία του με τη ΒΗΤΑ ΠΙ και το 2012 δημιουργεί τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΡΚΕΤ. Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΡΚΕΤ, παίρνει το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρίας ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΣ και ο κύριος Πηλίδης αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, η οποία πλέον διαχειρίζεται τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΡΚΕΤ και τα ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΑΡΚΕΤ.

Το 2016 η εταιρεία ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΣ απορροφά την εταιρία ΗΛΙΟΣ και τη σημα ΗΛΙΟΣ προστίθεται στην εταιρεία σαν τρίτη μπράντα.

Το 2016 η εταιρεία ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΣ πραγματοποιεί τζίρο 70.000.000 € και αριθμεί 330 μέλη, (145 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΡΚΕΤ, 115 ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΑΡΚΕΤ και 70 ΗΛΙΟΣ ΜΑΡΚΕΤ). Από αυτά τα 22 είναι εταιρικά. Ταυτόχρονα η εταιρεία ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΣ έχει εμπορική συνεργασία με άλλα 220 καταστήματα, τα οποία διατηρούν την επωνυμία τους.

Στο τέλος του 2017 η εταιρεία ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΣ δημιουργεί μια νέα μπράντα με τη ονομασία ΓΡΗΓΟΡΑ που είναι καφέ-παντοπωλεία. Μέχρι το τέλος του 2017, θα δημιουργήσει τρία εταιρικά καταστήματα με την ανωτέρω επωνυμία.

Γενικός Διευθυντής, Terra Creta SA.

Μετά την αποφοίτησή του από το Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων) ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευσή του (MSc) στο University of Reading στο ΗΒ στον τομέα του Quality Assurance. Στη συνέχεια εργάστηκε σε μεγάλη εταιρία πουλερικών στο τμήμα NPD πριν επιστρέψει στην Ελλάδα το 2005. Αμέσως εντάχθηκε στην ομάδα της Terra Creta, αρχικά στο Τμήμα Ποιότητας και στη συνέχεια στο Εμπορικό Τμήμα από όπου το 2016 προάχθηκε σε Γενικό Διευθυντή.

Ηλίας Σπυρτούνιας

Γενικός Διευθυντής

Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Ο Ηλίας Σπυρτούνιας φοίτησε στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετέβη στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακές σπουδές (δίπλωμα M.Sc. και Διδακτορικές σπουδές) στο τμήμα των ηλεκτρολόγων μηχανολόγων του Πανεπιστημίου της Βοστόνης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, συμμετείχε σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς, πανεπιστήμια και εταιρίες όπως η ΝΑSΑ, το ΜΙΤ, UNH κ.α. πάνω σε θέματα σχεδιασμού αναλογικών και ψηφιακών κυκλωμάτων για δορυφορικές επικοινωνίες.

Το 1992 επέστρεψε στην Ελλάδα και μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 1994 εργάστηκε ως τεχνικός διευθυντής στην θυγατρική της Ιταλικής CITEC SpA., εταιρίας σχεδιασμού και παραγωγής συστημάτων επεξεργασίας φωνής και εικόνας. Από το 1997 μέχρι πρότινος διετέλεσε στέλεχος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού αρχικά ως συνεργάτης του Προέδρου με αρμοδιότητες την επίβλεψη των πρώτων κατασκευαστικών εργασιών και εμπορική αξιοποίηση των παραγωγών του ΙΜΕ και εν συνεχεία ως διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Πειραιώς 254 από την έναρξη της λειτουργίας του. Κατά την διάρκεια της θητείας του συνέβαλε ενεργά στην επέκταση, ανάπτυξη και λειτουργία του Κέντρου και την καθιέρωση του σε ένα από τους πλέον γνωστούς πολιτιστικούς χώρους στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Από το Μάρτιο του 2009 ο Ηλίας Σπυρτούνιας είναι Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Elias Spirtounias

Executive Director

American-Hellenic Chamber of Commerce

Elias Spirtounias after graduation from the School of Mathematics of the University of Athens, Elias Spirtounias completed his graduate studies at the School of Electrical Engineering (M.Sc. degree and Ph.D. studies) at Boston University. During his residence in the United States, he participated as a Research Engineer in several programs in co-operation with other organizations and companies such as NASA, MIT, UNH, working mainly in the fields of analog and digital electronics circuits design and applications.

He returned to Greece in 1992 and after completing his military service in 1994, he held the position of Technical Director for the subsidiary of the Italian company Citec SpA., a company specialized in the design, production and application of voice and image processing systems.  From 1997 until February 2009, he worked for the Foundation of the Hellenic World, a major Greek non-profit cultural organization starting as a Construction Supervisor and continuing as a Director of the Cultural Center “Hellenic Cosmos”. During his tenure, he contributed significantly to the expansion, development and operation of the Center and its establishment as one of the most known cultural sites in Greece and abroad.

From March 2009, Elias Spirtounias holds the position of Executive Director of the American-Hellenic Chamber of Commerce.

« Γενικός Διευθυντής ΕΨΑ Α.Ε.» και αντιπρόεδρος της πρωτοβουλίας  «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»

Ο Μιχάλης Τσαούτος είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του ΕΜΠ, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) από το Warwick Business School. Από το 2010 είναι Γενικός Διευθυντής στην εταιρεία αναψυκτικών ΕΨΑ, η οποία έχει παρουσία σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε 25 χώρες στο εξωτερικό. Πριν από την ΕΨΑ εργάστηκε για πάνω από δύο δεκαετίες στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Ξεκίνησε το 1988 ως συντάκτης τεχνολογίας για προϊόντα Apple στο περιοδικό RAM και διετέλεσε διευθυντής σύνταξης του ένθετου ΒΗΜΑRAM, του περιοδικού bit και του inLife. Συμμετείχε στην ομάδα που δημιούργησε το in.gr και οργάνωσε όλες τις συνδρομητικές του υπηρεσίες. Από το 2003 ως το 2010 ήταν Γενικός Διευθυντής του Shop21.gr, του ηλεκτρονικού καταστήματος του ΔΟΛ. Παράλληλα ήταν σύμβουλος τεχνολογίας στα περιοδικά RAM και HiTECH.
Είναι αντιπρόεδρος του ΣΒΘΚΕ* και της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας χιονοδρομίας, της εθνικής ομάδας θαλάσσιου σκι, ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε αγώνες τριάθλου μεγάλων αποστάσεων Ironman. Έχει τρεις κόρες.

*Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Δημήτρης Χρήστου Director, Market Development GS1 Association Greece

O Δημήτρης Χρήστου, προέρχεται από την αγορά, με πλούσια ανάμειξη σε εμπορικές δραστηριότητες, τόσο ιδιωτικά όσο και ως διευθυντικό στέλεχος σε τμήματα πωλήσεων, τα τελευταία 25 χρόνια. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και είναι πτυχιούχος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΤΕΙ Πατρών.
Από 1/5/2015 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Director, στο τμήμα Market Development στον Οργανισμό GS1 Association Greece.
Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά

Dimitris Christou, is coming from the market, with high involvement in commercial activities, both private and as a manager in sales, over the last 25 years. Born in Athens in 1966, is a graduate of the Faculty of Mechanical Engineering of TEI Patras. From 01.05.2015 until today holds the position of Director in Market Development department at the Organisation GS1 Association Greece. He speaks English and German and is married with three children.

Δρ. Γεώργιος Σαρανταυγάς Director, Standards & Solutions GS1 Association Greece

O Δρ. Γεώργιος Σαρανταυγάς είναι Director, Standards & Solutions του GS1 Association Greece. Είναι διπλωματούχος Ηλ/κός Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπολογιστών και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης στις Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες από το Πανεπιστήμιο του Bath (University of Bath). Το 2004 έλαβε υποτροφία από την Βασιλική Ακαδημία Μηχανικών της Μ. Βρετανίας (Royal Academy of Engineering) για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής του, στη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Cranfield (Cranfield University) από την οποία ανακηρύχτηκε διδάκτορας το 2009.

Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές και σε ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Γερμανία & Αγγλία), συμμετέχοντας σε έργα ανάπτυξης μηχανημάτων και λογισμικού με εταιρείες όπως Samsung, Thales, BAE, GE, Carl Zeiss, Philips, κ.α . Από το 2012-2014 διατέλεσε σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας σε θέματα τεχνολογίας, πληροφοριακών υποδομών και στρατηγικού σχεδιασμού. Διετέλεσε επίσης αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ στο Νοσοκομείο Σωτηρία από το 2013 έως 2014. Από το 2014 εργάστηκε ως συντονιστής επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης ποιότητας ISO στον τομέα Υγείας και επιθεωρητής CE για Ιατροτεχνολογικά προϊόντα και λογισμικό .

Είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών και Ινστιτούτων όπως IEEE, IET, ΕΕL, TEE.
http://gr.linkedin.com/in/georgiossarantavgas

Dr. George Sarantavgas, is the Director of Standards and Solutions at GS1 Association Greece. He holds a B.Eng(Hons) on Electronics & Computer Engineering and an M.Sc on Digital Communications. In 2004 the Royal Academy of Engineering of Great Britain awarded him a scholarship to begin his Ph.D studies on Electrical and Electronics Engineering for medical applications at Cranfield University and graduated in 2009.

He worked in multinational companies in the High Technology industry in Europe and Greece and he has participated in projects developing hardware and software, collaborating with companies such as Samsung, Thales, BAE, GE, Carl Zeiss, Philips etc.
From 2012 to 2014 he served as an advisor to the Greek Ministry of Health for sectors like technology, information systems and strategic management. He has also served as a substitute member at the Board of Directors of Sotiria General Hospital from 2013 to 2014.
From 2014 he worked as a senior auditor in ISO Quality Management Systems in the healthcare sector and also as a CE auditor for medical devices and software.

Dr. George Sarantavgas is a member of scientific organisations and institutes (ΙΕΕΕ, ΙΕΤ, ΕΕL, TEE).

Ο Χρήστος Σταμάτης, Μηχανολόγος Μηχανικός από τη Λαμία, είναι ειδικός στη στρατηγική ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρήσεων γύρω από τον πρωτογενή τομέα. Έχοντας στο πορτφόλιο του ήδη τη σύσταση ενός επιτυχημένου και άκρως καινοτόμου αγροτικού συνεταιρισμού, Stevia Hellas, αλλά και του πρώτου sharing economy based startup του αγροτικού τομέα, mermix, αποτελεί έναν καταξιωμένο επιχειρηματία αφιοσιωμένο στην εύρεση καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων γύρω από την αγροτική επιχειρηματικότητα.

Η εταιρία του, έχει αναλάβει το στρατηγικό σχεδιασμό, marketing και προώθηση των projects που αναλαμβάνει, αλλά επίσης και πληθώρων συνεργειών ανάμεσα σε μεγάλους ερευνητικούς φορείς, πανεπιστήμια και εταιρίες αγροδιατροφής.
Το moto του είναι: “Συνέργεια – Τεχνολογία – Τελικό Προϊόν” , με βάση το οποίο χαράζει την επιχειρηματική του πορεία.

Christos Stamatis, Mechanical Engineer born and living in Lamia, is an expert in the strategic development of innovative businesses of the agricultural sector. Having already established a successful and highly innovative agricultural cooperative, namely Stevia Hellas, and the first startup which is based in the sharing economy in the agricultural sector, namely mermix, is a well-established entrepreneur dedicated into finding innovative and sustainable solutions for rural entrepreneurship. His company has undertaken the strategic planning, marketing and promotion of several projects , as well as numerous synergies between large research institutions, universities and agri-food companies.

His motto is: “Synergy – Technology – Final Product”, on the basis of which he sets his business course.