Με μεγάλη επιτυχία, στις  2 Νοεμβρίου στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ της ΑΙΓΛΗΣ ΖΑΠΕΙΟΥ και με τη συμμετοχή 30 εταιρειών παραγωγής τροφίμων, ποτών καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών του κλάδου, η Β & Β ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ και η iMinder υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.) και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Β.Ε.Α), διοργάνωσαν το MARKET FORUM 2019 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με θέμα «Εφοδιαστική αλυσίδα & Εξαγωγές».

 

Το forum πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο αύξησης της κατανάλωσης στο λιανεμπόριο,  που κινείται ανοδικά  καθώς ο Έλληνας καταναλωτής εμφανίζεται πιο αισιόδοξος σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις του κλάδου παραγωγής, επεξεργασίας, συσκευασίας και εμπορίας τροφίμων, ποτών, προϊόντων super market γενικότερα,  παρουσίασαν καινοτόμα και εκλεκτά προϊόντα στους επισκέπτες. Ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ, δικτύων διανομής κλπ., είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά προϊόντα της ελληνικής γαστρονομίας όπως είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το λάδι και τα προϊόντα ελιάς, τα αρωματικά φυτά, τα παραδοσιακά ζυμαρικά κ.α..

Την εκδήλωση εγκαινίασε ο Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ Αντώνης Μακρής, ο οποίος αρχικά επισκέφθηκε τα stand όλων των εταιρειών και στη συνέχεια  στην ομιλία του εκτός των άλλων, ανέφερε ότι γνωρίζει τα προβλήματα του κλάδου λόγω και της επαγγελματικής του ενασχόλησης. Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει οι επιχειρηματίες να φοβούνται το ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά πρέπει να τολμήσουν να  λειτουργούν το φυσικό κατάστημα παράλληλα με το ηλεκτρονικά κατάστημα.

Στη συνέχεια ο Δημοσιογράφος της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Γιάννης Αντύπας ανέφερε ότι μετά από 10 χρόνια κρίσης με την απώλεια του 25% του ΑΕΠ ουσιαστικά μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε, οι αξιολογήσεις είναι θετικές  και αναμένονται  & άλλες που θα είναι πιο θετικές και θα αναβαθμίσουν την ελληνική οικονομία. Επεσήμανε όμως ότι στο δύσκολο περιβάλλον στο οποίο επιχειρούν οι Έλληνες επιχειρηματίες, μελέτες δείχνουν ότι η φυγή των νέων στο εξωτερικό, η φυγή ανθρώπινου κεφαλαίου αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα της οικονομίας.

Ο επόμενος ομιλητής που πήρε το λόγο ήταν ο Άγγελος Τσακανίκας, Επίκουρος Καθηγητής  ΕΜΠ και Επιστημονικός Σύμβουλος ΙΟΒΕ, ο οποίος παρουσίασε την έρευνα οικονομικής συγκυρίας και συγκεκριμένα για το λιανικό εμπόριο τροφίμων και ποτών, που πραγματοποιεί το ΙΟΒΕ. Ανέλυσε  με δείκτες και πίνακες ότι από πλευράς των επιχειρηματιών υπάρχει βελτίωση προσδοκιών και από την πλευρά του καταναλωτή υπάρχει έκρηξη καταναλωτικής εμπιστοσύνης με τους αριθμούς να φθάνουν  στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 ετών, καθώς επίσης και οι προβλέψεις δείχνουν βελτίωση για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών.

 

Τη συζήτηση ακολούθησαν οι ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις ανθρώπων των επιχειρήσεων και της αγοράς,  με γνώση και εμπειρία στο χώρο, που συνέβαλαν στη σφαιρική ανάπτυξη του σκηνικού μέσα στο οποίο η ελληνική επιχείρηση θα πρέπει να επιβιώσει και να αναπτυχθεί.

 

Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει από το σύνολο των ομιλιών είναι ότι η γνώση των αναγκών, των αλλαγών και των εξελίξεων, που συμβαίνουν στο διεθνές κοινωνικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, πρέπει να είναι το ζητούμενο για κάθε επιχειρηματία  που προσδοκά να οδηγήσει την επιχείρησή  του στον δρόμο προς την ανάπτυξη.

 

Από τις πολύ σημαντικές στιγμές του forum, ήταν η απονομή τιμητικών διακρίσεων, που δόθηκαν στις  εταιρείες.

Για την προσφορά στο χώρο του λιανεμπορίου

  • ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε
  • ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΣ Α.Ε.
  • ΟΜΙΛΟΣ SUPER MARKET ΑΣΤΕΡΑΣ

Για την 100χρονη επιτυχημένη παρουσία της στην αγορά

  • ΗΛΙΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Για τις εξαγωγικές τους επιδόσεις

  • ΑΦΟΙ Α. ΠΙΤΕΝΗ ΑΒΕΕ
  • TERRA CRETA

Για την προώθηση των ελληνικών τροφίμων & ποτών στις ΗΠΑ

  • OPTIMA FOODS

 

Το επόμενο MARKET FORUM άρχισε ήδη να προετοιμάζεται για  τον Νοέμβριο του 2020.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσετε μαζί μας : 210-8814731, 210-8837107, info@bbe.gr


Δείτε την ομιλία του Κωνσταντίνου Μαχαίρα που έστειλε για το Forum.

 


 

 


 

 


Κατεβάστε τις παρουσιάσεις εδώ.