«MARKET FORUM» 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Θέμα : Εναλλακτική Χρηματοδότηση & Εξαγωγές

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 30 εταιρειών παραγωγής τροφίμων, ποτών καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών του κλάδου, η Β & Β ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ και η EXCEED CONSULTING υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.) και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Β.Ε.Α), διοργάνωσαν το MARKET FORUM 2018 – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με θέμα «Εναλλακτική Χρηματοδότηση & Εξαγωγές». Το MARKET FORUM 2018 πραγματοποιήθηκε, το διήμερο 9 &10 Νοεμβρίου στην ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ.

Στα εγκαίνια συμμετείχαν ο κύριος Κώστας Σκρέκας, Βουλευτής ΠΕ Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, Υπεύθυνος Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Πρώην Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Ο κύριος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας & επικεφαλής Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και ο κύριος Νικόλαος Κογιουμτσής, Β΄ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Από τις πολύ σημαντικές στιγμές του διημέρου, ήταν η απονομή τιμητικών διακρίσεων, που δόθηκαν στις εταιρείες στην έναρξη της πρώτης ημέρας του forum.

για την προσφορά στο χώρο του λιανεμπορίου στις αλυσίδες super market :

Ι & Σ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. & ΠΕΝΤΕ ΑΕ ΓΑΛΑΞΙΑΣ.

για τις εξαγωγικές τους επιδόσεις στις εταιρείες παραγωγής τροφίμων και ποτών:

ΜΕΒΓΑΛ, ΑΦΟΙ Α. ΠΙΤΕΝΗ ΑΒΕΕ, ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ & KONSTANTOPOULOS S.A.-OLYMP.

για την 100χρονη επιτυχημένη παρουσία της στην αγορά στην εταιρεία:

ΗΛΙΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ.

ως ένας από τους κορυφαίους συνεταιρισμούς :

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ.

για την προώθηση των ελληνικών τροφίμων & ποτών στην παγκόσμια αγορά, στο δίκτυο διανομής ΗΠΑ :

OMEGA FOODS

Ο συντονιστής της συνάντησης, Δρ Παπαρσένος Αλέξανδρος, Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, εκπρόσωποι θεσμών, στελέχη τραπεζών, φορείς και εκπρόσωποι επαγγελματικών συνδέσμων και ερευνητικών οργανισμών, ανέφεραν ότι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι η έλλειψη ρευστότητας. Ανέλυσαν διεξοδικά όλα τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν όχι μόνο να ενισχύσουν αλλά και να γιγαντώσουν τις επιχειρήσεις δίνοντας παράλληλα, ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Θέματα που συζητήθηκαν ήταν :

 • Ο ρόλος της μικρής & μεσαίας επιχείρησης στην εθνική οικονομία

 • Ο ρόλος των τραπεζών, των αμοιβαίων κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών και των επενδυτικών κεφαλαίων από ξένες χώρες στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων

 • Παρουσιάσθηκε επίσης ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών από τον ειδικό Γραμματέα ΕΓΔΙΧ και το Πρόγραμμα Early Warning Europe – η έγκαιρη διάγνωση των οικονομικών προβλημάτων και η προστασία της επιχείρησης από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

 • Τέλος πως πρέπει να παρουσιάζεται μια επιχείρηση που αναζητά χρηματοδότηση.

Οι ομιλίες της δεύτερης ημέρας της συνάντησης με συντονιστή τον Στέφανο Κομνηνό, Αναλυτής Αγοράς, πρώην ΓΓ Εμπορίου, executive partner Exceed Consulting, iMinder και Επιχειρηματίες Εξαγωγικών Επιχειρήσεων, εκπρόσωποι επαγγελματικών συνδέσμων, ερευνητικοί οργανισμοί και εκπρόσωποι θεσμών, μέσα από τις ομιλίες τους ανέλυσαν τον «οδικό χάρτη», που οδηγεί στην έναρξη ή την ανάπτυξη των εξαγωγών που παρουσιάζουν ανοδική πορεία με αύξηση 17,6% βρίσκοντας όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις διέξοδο στις αγορές του εξωτερικού.

Θέματα που συζητήθηκαν ήταν :

 • Μια ολιστική προσέγγιση στην εξωστρέφεια των ΜμΕ

 • Το σήμα του ελληνικού προϊόντος και οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις

 • Διεθνές Εμπόριο, νέες πρακτικές, αξιολόγηση συνεργατών
 • Ασφάλιση & Χρηματοδότηση των εξαγωγών με την υποστήριξη του ΟΑΕΠ

 • Επιλογή και στόχευση ξένων αγορών
 • Διεθνές Εξαγωγικό marketing
 • Πως θα αποκτήσουμε εθνική εμπορική στρατηγική;

Το «MARKET FORUM» 2018 – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις, για την ανοδική τάση των εξαγωγών και πως θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία οι ελληνικές επιχειρήσεις, εάν μάλιστα καταφέρουν παράλληλα να πετύχουν την άντληση ενός κατάλληλου χρηματοδοτικού εργαλείου.

Το επόμενο MARKET FORUM άρχισε ήδη να προετοιμάζεται για τον Νοέμβριο του 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσετε μαζί μας : 210-8814731, 210-8837107,  info@bbe.gr

Κατεβάστε τις παρουσιάσεις

Under The Auspices of: